• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
"Engelliler toplumun ayrılmaz bir parçasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -  Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Engelliler Haftası" ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

 

“Sorunun Çözümü Engelleri Ortadan Kaldırmakla Mümkün Olur”

Engellilik konusunda duyarlılık oluşturmak, toplum içine dahi çıkmakta zorlanan engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek, onları topluma kazandırmak adına bu haftanın çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydeden Dr. Acar, Doğuştan veya herhangi bir hastalık ya da kaza gibi bir nedenle engelli hale gelenlerin, toplumun ayrılmaz bir parçası olarak görülmesi, sorunlarının çözümü, toplumda üretken hale gelmeleri ve toplumsal hayata uyumları ve hayat standartlarının yükseltilmesinin sosyal hizmetlerin en önemli görevleri arasında olduğunu söyledi.

 

Dr. Acar, Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Birimi’nin bu vatandaşlarımıza yönelik çeşitli hizmetler veridiğini belirterek, “Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'ne müracaat eden engelli vatandaşlarımızın gereksinim duydukları konularda bilgi verilir, yönlendirilir ve mağduriyetleri durumunda ve tedavi talepleri olduğunda destek verilir, özürlü sağlık kurul raporlarının itiraz başvurularını alır ve takibi yapılarak kişilere bilgi verilmektedir” dedi.

 

Engellilere acımak yerine onlara iş imkanları sağlanmalı

Engellilerin de yaşamlarını  sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorunda olduğuna vurgu yapan Dr. Acar, “Çünkü  çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak,  çalışabilecekleri alanlarda iş veren firmalar olsun yapa bilecekleri her  anlamda iş vermek gerekir Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkânı sağlayarak onları üretken ve verimli hâle getirebiliriz.  Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım.” tavsiyesinde bulundu.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir