• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
Kur`an Nesli Platformu`ndan gençlik haftası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Merkezi Batman’da bulunan Kur’an Nesli Platformu, 01-08 Haziran  tarihleri arasını “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” olarak ilan etti.

Platformdan yapılan açıklamada, gençlerin toplumdaki yerinin kalbin vücuttaki yeri gibi olduğuna dikkat çekilerek, “Kalp bozulursa vücut iflas eder. Kalbe (Gençliğe) giden damarlar  kirlenmiş, tıkanmış. Günahlarla suistimal edilen bu gençliği Üstadın tabiriyle, hastanelerden, hapishanelerden ve kabristandan sormalı” denildi.

 

İslam’ın baharı yakındır

Açıklamanın devamında, “Kutlu Nebi’nin(sav) ‘Gençlerinizin en hayırlısı, ihtiyarlar gibi ölümü düşünen, gençlik hevesatına mağlup olmayıp, gaflette boğulmayandır’ sözüne muhatab ve masaddak olacak örnek bir gençliğin özlemini çekiyor ve tıpkı mağara gençleri gibi günahkâr kalabalıklardan sıyrılarak pişmanlık ve tevbe dehlizlerinden Rabbine el açıp doğruluğu ve kurtuluşu arzulayanlar çoğalsın istiyoruz. Ümit varız ve biliyoruz ki İslam’ın baharı yakındır. Haydi, o halde gelmekte olan bahara açacak çiçeklerimiz olsun, Muhammedi sevdayı kuşanacak ve küfrün kalbini titretecek bir Mus’ab bir Ammar gibi. Hastalanmış yatağa düşmüş bu toplumun kalbine el atma zamanıdır. Günahlarla kapanmış bu yolları açma vaktidir” denildi.

 

Bu ülkede elinde Kur’an olan bir gençliğin hayali dillendiriliyorsa bu hayali gerçeğe dönüştürmenin ancak icraatla mümkün olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu ulvi gaye uğruna Kur’an Nesli Platformu olarak attığımız adımlara bir yenisini ekliyor ve bu yıl 1-8 Haziran tarihleri arasını ‘Dünya Müslüman Gençlik Haftası’ olarak ilan ediyoruz. Bu çerçevede gençlik haftasını, dolu dolu geçirebilmek adına 01-08 Haziran arasında Türkiye’nin birçok yerinde bir dizi etkinlikle kutlayacağımızı tüm halkımıza ve özellikle gençlerimize duyuruyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Etkinlik takvimi şöyle açıklandı

1-Futbol Turnuvası:

 Katılım:*Liseliler kategorisi (lisede okuyan öğrenciler)

*STK’lar kategorisi(16-28 yaş)                                                                              

2-Müslüman Gençler Bilgi-Kültür Yarışması:

Katılım: Her liseyi temsilen bir takım

Yarışma konuları:  *Temel dini bilgilier      *İslam tarihi        *Genel kültür                       

3- İlahi -Ezgi Yarışması

Katılım: 14-28 Yaş Arası Tüm Gençler

4-“İdeal Gençlik” Konulu Şiir Yarışması

Katılım: 14-28 Yaş Arası Tüm Gençler

5-“İdeal Gençlik” Konulu Kompozisyon Yarışması

Katılım: 14-28 Yaş Arası Tüm Gençler

6-Halk Koşusu

Katılım: 14-28 Yaş Arası Tüm Gençler

7-Final Gecesi

Tüm dallarda dereceye giren gençlere sürpriz hediyeler  verilecektir. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir