• DOLAR 32.587
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2429.02
  • ...
Arapça yarışmasında birinci Batman'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Bölge Finali, Kızıltepe Süleyman Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Mardin Kızıltepe´de yapıldı.

 

Programda yapılan konuşmalarda Arap dilinin önemine değinilerek bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyal açıdan gelişmesine katkı yapacağı vurgulandı.

 

Bilgi yarışması, hitabet, şiir, musiki gibi dallarda yarışan öğrenciler Arapça konusunda tüm bilgilerini sergilediler.

 

Yarışmalar sonunda musiki dalında Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Mardin Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Siirt Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.

 

Arapça yarışması musiki dalında bölge birincisi olan Batman Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman’ı Konya’da yapılacak olan Türkiye finalinde temsil etmeye hak kazandı.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Bal, daha yeni öğretime başlayan bir okul olmalarına rağmen öğrencilerinin bu kadar kısa bir sürede böylesine önemli bir başarıya imza atmalarından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Bal açıklamasının devamında, bu başarıların önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğine inandığını ifade etti. Bal, öğrencilerinin Batman’ı en iyi şekilde temsil ederek Türkiye finalinde de adından söz ettiren bir okul olacağını sözlerine ekledi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir