• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Belediye var hizmet yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın Kozluk ilçesi adeta çöp şehrini andırıyor. BDP’li ilçe Belediyesi halka gereği gibi hizmet vermediğini ifade eden halk, belediyeyi asli görevine çağırdı.

 

2009 yerel seçiminden bu yana belediyenin başına gelen BDP’li Kozluk Belediyesi halka gereği gibi hizmet vermiyor. Çoğu mahallenin çöpleri bazen günlerce toplanmıyor. Birçok evin suyu yaz ayının girmesiyle akmıyor. Çarşı ve mahalle ortalarında başıboş dolaşan çok sayıda inek çevreyi kirletiyor.

 

Sıkıntı çeken mahallelerin başında gelen İslambey Mahallesi sakinlerinden ajansımıza konuşan Mahmut Aksoy, çöplerinin bazen günlerce toplanmadığını belirterek, “Ben bir mahalleli olarak çok rahatsızım. Kapımın önünde çöp bidonu olmamasına rağmen bazıları getirip çöpü kapımın önüne bırakıyor. Belediye de günlerce toplamadığı için gece yatmak da bile zorluk çekiyorum. Penceremizi açamaz olduk. Defalarca sizin aracılığınızla haber yapmamıza ve belediyeyi uyarmamıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. Bizim hamimiz olduklarını iddia ediyorlar, ama bir çöpü bile toplatamıyorlar” şeklinde tepki gösterdi.

 

Bahar ayının gelmesiyle sularının yavaş yavaş azaldığını ifade eden Aksoy,  “Mayıs ayına girmeden önce sularımız yavaş yavaş kesiliyor ve yaz ayında bir damla bile gelmiyor. Bir matarayı doldurana dek sular kesiliyor” dedi.

 

Konuyla ilgili ajansımıza konuşan İslambey Camii Müezzini Osman Kaya’da, “Cami olarak kalabalık bir cemaate mensubuz. Şuan hiç suyumuz akmıyor. Sadece su değil cemaat olarak çöp kokusundan çok rahatsız oluyor ve sizin aracılığınızla belediyeyi hizmete çağırıyoruz” dedi.

 

Belediyenin halka hizmet için var olduğunu söyleyen İslambey Camii müdavimlerinden Serdar Ayhan, “Cami ve mahalle olarak mayıs ayıyla beraber su sıkıntımız başlıyor. Belediyeyi arıyoruz ama bize şehrin 50 bin insana yetecek suyunun olduğunu söylüyorlar. Kozluk’un nüfusu 22 bin civarında. Öyleyse diğer suya ne oluyor? Kaçak yoldan herkes kendi bahçesini suluyor. Bu açıkça zülümdür, adaletsizliktir” şeklinde konuştu.

 

Bazı evlerin depolarının saatlerce taştığını dile getiren Ayhan, “Belediye bunu görmüyor mu? Belediye insanların bahçeleri için kaçak su çektiğini görüyor. Bunu görmemek için gözlerin kör olması lazım. Ama buna rağmen bir şey yapmıyor” dedi.

 

Ayrıca mahalle sakinleri, belediyeden en az hizmet gören mahallenin İslambey Mahallesi olduğunu belirterek, seçimlerde BDP’ye az oy çıkaran bir mahalle olması nedeniyle ‘Belediye ayrımcılık mı yapıyor?’ diye sordular. (M.Said Aksoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir