• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Irkçı başkan   hakkında suç duyurusu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Yıldız Önen, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın nefret ve ayrımcılık suçlarından yargılanması gerektiğini ifade etti. 

Önen; "Bu kişi gerek evrensel hukuk ve yürürlükteki iç hukukun hükümlerini çiğneyerek çok sayıda ve çok boyutlu suçu alenen işlemiştir. Özcan, bu suçları kamu gücünü kullanma makamında olması ve söz konusu suçların önemli bölümünü basın ve yayın yoluyla işlemesi, hak ihlallerinin etkisini ve tahribatını artırmaktadır. Halkın bir bölümünü kin ve düşmanlığın hedefi haline getiren bu suçlara karşı hukukun gereklerinin gecikmeksizin uygulanması, adaletin ve toplumsal barışı yargısal temelde korumanın da bir gereğidir." dedi. 

Avukat Gülden Sönmez, bireysel olarak hazırlanan bireysel suç duyurusu dilekçelerini  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilere 10 kat daha pahalı su ücreti ile nikah ücretlerinin arttırılması konusundaki teklifi Belediye Meclisi'nde kabul edilmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir