• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
67 yaşından sonra Arapça öğrenmeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okula gider gibi her gün Arapça kitabını alıp mahalle camisinin yolu tutan Barlas, gayreti ile birçok kişiye örnek oluyor.

Öğlen namazlarından sonra mahalle camisinde görevli İmam-Hatip Abdürrahim Timurtaş'tan ders alan Barlas, Arapçayı öğrenmeyi çok istediğini dile getirdi.

 

"Arapçayı öğrenip başkalarına da öğretmek istiyorum"

Arapçaya büyük bir ilgi duyduğunu belirten Barlas, "Seydamızın yanında Arapça dersi alıyorum. İlim öğrenmek her yaşta çok güzeldir. Arapçayı öğrenmek ve başkasına öğretmek istiyorum. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'in dilini öğrenmek ve okuduğumu anlamak çok hoşuma gidiyor." dedi.

"Bütün başarılar aşk ile çalışmaktan geçer"

Her şeyin istek ve aşkla meydana gelebileceğini ifade eden İmam-Hatip Abdurrahman Timurtaş, "Eğer bir insanda öğrenme aşkı varsa o kişi için zamanın ve ömrün pek önemi yok. Ben bu camide göreve başladıktan sonra 5-6 yaşlı cami cemaatimiz ile Arapça bir fıkıh kitabını baştan sona okuyup bitirdik. Bu arkadaşımız da Arapçayı öğrenmek için derslere devam ediyor." şeklinde konuştu.

Timurtaş. "Her gün akşam namazından sonra tefsir dersi işliyoruz. Katılımcılarımızın yaşları 50'nin üzerindedir. Kur'an-ı Kerim'in tecvidini ve tefsirini her akşam okuyoruz. İlim öğrenmeye genç yaştan başlamak daha önemli ama insanda öğrenme aşkı olduktan sonra her yaşta da öğrenir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir