• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Kaldırımsız Okul Yolu Tehlike Saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Çınar Lisesi ve Yatılı Bölge okuluna giden yolda kaldırım olmadığı için araçlar ile öğrenciler aynı yolu kullanıyorlar. İki aracın dahi yan yana geçmesinin zorlukla gerçekleştiği yolu kaldırım olmadığı için öğrenciler de kullanıyor. Tehlikeye davetiye çıkaran bu durumdan öğrenci velileri de şikayetçi.
 
Yatılı Bölge Okulu, Okul Aile Birliği Başkanı Hidayet Tekdal, okullara taşımalı eğitim yapıldığı için özellikle okul dağılış vakitlerinde öğrenciler ile araçların iç içe hareket ettiğini bu durumun tehlike arz ettiğini söyledi. Özellikle küçük yaştaki öğrencilerden dolayı daha tedirgin olduklarını belirten Tekdal, birilerinin başına bir iş gelmeden gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
 
Öğrenci velilerinden Nihat Aydın da, iki tane çocuğunun yatılı bölge okulunda okuduğunu ifade ederek, yol üzerinde kaldırım olmadığından dolayı özellikle okul dağılış vakitlerinde oluşan kalabalıktan dolayı öğrencilerin başına istenmeyen bir olayın gelmesinden korktuklarını belirtti. Aydın, istedikleri şeyin çok büyük olmadığını belirterek yetkililerin kimsenin başına istenmeyen bir olay gelmeden önlem almasını istedi.
 
Çınar Lisesi öğrenci velilerinden Niyazi Aydın da, özellikle yağmurlu havalarda yol kenarlarının çamur olmasından dolayı öğrencilerin yolun ortasından gittiklerini, bu durumdan dolayı da sürekli tedirgin olduklarını belirterek, yetkililerden bir an önce harekete geçmelerini istedi.
 
Ayrıca mevcut okulların yanında başka bir lise ve spor salonu inşaatının devam ettiğini bunların da faaliyete geçmesinden sonra yolun daha da kalabalıklaşacağını dile getiren Aydın, önümüzdeki yaz tatilinin buraya kaldırım yapmak için fırsat olduğunu altını çizerek yetkilileri bir an önce harekete geçmeye davet etti.  (Vedat Aydın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir