• DOLAR 32.535
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2492.832
  • ...
Ağrı’da yolu kapalı köyde rahatsızlanan hasta çocuk için ekipler seferber oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Esenören (Pîzeynel)  köyünde yaşayan 7 yaşındaki Murat Koçak, evinde oyun oynadığı sırada düşüp ayağını incitti.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile yolu ulaşıma kapalı olan Ağrı merkeze 41 kilometre uzaklıkta bulunan köyde ailesi çocuklarını hastaneye götüremeyince 112 Acil Çağrı merkezini arayarak yardım talebinde bulundular.

Anne Şükran Koçak'ın, 112 acil çağrı merkezini arayarak yardım istemesi üzerine harekete geçen ekipler, biri paletli olmak üzere iki ambulansla birlikte yolun ulaşıma açık olduğu Hamur ilçesine bağlı Karakazan (Korko) köyüne kadar ulaştı. Trafiğe kapalı olan yaklaşık 5 kilometrelik kısmını uğraşlar sonucunda paletli ambulansla aşarak hasta çocuğa ulaşan ekipler, çocuğa ilk müdahalesini evde yaptı.

Ardından ayağında kırık şüphesi olan çocuğu alarak açık olan yolda bekleyen ambulansa yetiştiren ekipler,  çocuğu Hamur Devlet Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı.

Köyde 4 çocuğu ile birlikte yalnız yaşadığını belirten Anne Şükran Koçak, "Çocuğum yanında olmadığım bir anda oynarken yataktan düşerek ayağını incitti. Yol kapalı olduğu için hastaneye getiremedik. Haber verdik ekipler geldi. Biz devletimize minnettarız. Eşim 2 buçuk sene önce vefat etti. 4 çocuğumla birlikte kalıyorum. Allah devletimizden razı olsun." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir