• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Kabine değişikliği seçim için hazırlık mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Yorum – Hasan Yıldız

Bir süredir gündemde olan kabine değişikliğinde ilk adım Adalet Bakanından başladı.

Abdülhamit Gül’ün yerine getirilen eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın tekrar bakan olması değişik yorumlara neden oldu.

Hükümet, kabine değişikliğini “metal yorgunluk” diye tabir edilen monotonluktan çıkıp kurumu daha aktif ve sağlıklı işler hale getirmek için yapıldığını anlatmaya çalışıyor. 

Bu değişikliklerin temelinde bunlar yatsa da eski bakanları tekrar iş başına getirmek ister istemez hükümetin bir dönemler “Altın Çağını” yaşadığı günlerin özlemini çektiği ve yaklaşan seçim için bu adımları atıldığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "yeni değişiklikler yapabiliriz" çıkışı sonrasında AK Parti kulislerinde 3-4 bakanın değişeceği konuşulmaya başlandı. Hangi bakanın gideceğinden daha çok hangi bakanın geleceği merak konusu oldu. 

Eski bakan ve milletvekilleriyle yeni kabine oluşturmaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim için hazırlıklarına başladığı algısı oluştu.

Asıl sorulması gereken önemli soru şu: “Eski bakanlardan millet ne kadar memnundu?”

Öyle ya işlerini çok iyi yapsaydılar görevden alınmazlardı. Hangisinin daha iyi veya daha kötü olduğunu söylemeye hacet yok. Belki gelenler şimdikilerden daha iyiydiler. Olabilir... 

Ama unutmayın ki bugünlere gelişimiz geçmişte atılan adımların ya da atılması gerekirken atılmayan adımlar yüzündendir.

Seçimi kazandıracak olan eski bakanların tekrar iş başına gelmesi değil, mevcut sorunların ortadan kaldırılmasıdır. Kurun yükselmesiyle başlayan aşırı pahalılık ve alım gücünün düştüğü bir ortamda yapılan düzenlemelerin yetersizliği, asgari ücrete yapılan tarihi zammın buz gibi erimesi ve buna feryat eden milletin derdine derman olacak çare kimdeyse seçimlerin galibi de o olur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir