• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Hurmanın faydaları nelerdir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Ramazan aylarında sofraların vazgeçilmezi olan hurma, pek çok sağlık problemine iyi gelir. İşte hurmanın faydaları nelerdir? sorusunun cevabı... 

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

İçerisinde bol miktarda lif ve A, C, B1 ve B2 vitamini vardır.  Antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendiren hurma kansere karşı etkilidir.

İnsan vücuduna inanılmaz etkileriyle bilinen hurmanın faydaları oldukça fazladır. Hem kilo verdiren hem de tok tutan özelliğiyle kilo konusuna dikkat eden vatandaşların bir numaralı besini olma özelliği taşıyor. 

Sağlığa olan büyük katkılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

1) Hurmanın 100 gramında üç buçuk gram lif vardır. Bu sayede midenizde hacim kaplayarak tokluk hissi oluşturuyor ve aynı zamanda kabızlığın önlenmesine yardımcı oluyor. Ve kan şekeri kontrolünü de sağlıyor.

2) Hurma tatlı tadı ve besin içeriği sayesinde, beyaz şekerin yerine geçer. Öyle ki tariflerinizi belki de tatlı yapmak istediğiniz zaman gerçek şeker yerine, hurmadan yana kullanabilirsiniz.

3) Gün boyunca kendini yorgun hisseden kişiler, hurma sayesinde ihtiyaç duydukları enerjinin bir kısmını hurmadan karşılayabilirler. Yüksek enerji içeriği ile özellikle kilo almak isteyen kişiler hurma tüketmeye yönelebilirler. Özellikle büyüme çağında olan çocuklar için oldukça faydalı bir besindir.

4) Hurma tüketimi, çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında olan Alzheimer hastalığının tedavisi için oldukça önemlidir. Hurma kalbe de iyi gelen bir mucizevi bir besin kaynağıdır.

5) Hurma tüketiminin kolesterol ve kan basıncı seviyeleri gibi kalp hastalıkları için risk faktörlerini de kontrol etmeye yardımcı olabileceğini gösteren birçok araştırma vardır.

6) Kalp dostu besinlerin başında yer alan hurma, potasyum ve magnezyum kaynağıdır. Bu nedenle kan basıncını kontrol eder ve kalp ritmini düzenler. Hurma ayrıca, içindeki lif sayesinde atardamarlarda plak oluşumunu önleyebilir.

7) Hurma, sağlığınız için faydalı olan magnezyum, potasyum, demir ve çeşitli antioksidanlar konusunda da oldukça zengindir.

8) Hurma, bağırsak hareketlerini düzene sokar. Yeteri kadar lifli yiyecekler tüketmek vücut sağlığı için oldukça önemlidir. Hurma bir porsiyonda içerdiği ortalama yedi gram lifle kabızlığı önleyerek sindirim sağlığına katkıda bulunur.

9) Besleyici bir içeriğe sahiptir. Hurma, mükemmel bir besin kaynağıdır. Sahip olduğu kalorinin büyük bir kısmı karbonhidrattan, az bir kısmı ise proteinden gelir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir