• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2476.785
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfından Regaib Gecesi mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya tarafından okunan Regaib Gecesi mesajı, Allah'a hamd, peygamber efendimize salat ve selam ile başladı.

Rahmet, bereket, mağfiret ve muhabbet ayı üç aylara yeniden ulaşmanın heyecan ve mutluluğu ile kalplerin huzura kavuşmuşken üç ayların müjdecisi olan Regaib Gecesi'ne ulaştıklarını belirten Yalçınkaya, şunları kaydetti:

Kendisine rağbet edilen, kendisiyle Rabbe yöneldiğimiz, Yüce Rabbimiz'in rahmet, bağış ve yardımlarının bol bol dağıtıldığı Regaib Gecesi ile bir daha müşerref olduk. Üç aylar ve özelde ilk mübarek gece olan Regaib Gecesi, yeniden başlamak isteyenlere bir fırsat, yolunu kaybetmişlere bir sırat ve ümitsizliğe düşmüşlere bir ümit kapısıdır. Dünyanın yorucu atmosferinden kaçıp Rabbe sığınılan en güzel gecelerden biridir.

Yalçınkaya, bu gecenin ihyası için yapılması gerekenlerle ilgili şu tavsiyelerde bulundu:

Nefislerimizi hesaba çekerek ahirette işimizi zorlaştıracak amelleri terk etmeliyiz. İbadetlerimizi ve kulluğumuzu vicdan ve iman terazisinde tartarak, daha iyi bir kul olma çabamızı artırmalıyız. Bu muhabbetli mevsimi iyi yönde her türlü değişim için bir imkân ve nimet bilmeliyiz. Bilinçlerimizi yenilemek için niyet etmeliyiz. Bize hayat ve can veren Rabbimizi, hayatımızın zirvesine koymalı ve O’ndan başka herkesi ve her şeyi, olması gerektiği yere yerleştirmeliyiz. Ahlakımızı daha çok düzeltmeli, tavır ve davranışlarımıza daha fazla dikkat etmeliyiz. Peygamberlerin ölüm döşeğinde bile tavsiye buyurdukları, Allah ile irtibatımızın canlı delili olan namazı, bizleri her türlü çirkinlikten uzak tutacak şekilde itina ile kılmalıyız. Kur'an-ı Kerim'i daha çok okumak, anlamak ve anlatmak için programlar yapmalı ve uygulamalıyız. Mübarek üç aylarda Kur'an-ı Kerim'in uygulaması olan sünnet-i seniyyeye uymak suretiyle yanlış ve batıl yollardan kendimizi ve sevdiklerimizi korumalıyız. İmanımızın bizi kardeş kıldığı kimselerle, yetimlerle ve yoksullarla ilgilenmeli, ihtiyaçlarını giderme noktasında maddi ve manevi destek olmalıyız.

İdrak edeceğimiz bu mübarek üç aylar, Rabbimize, ailemize, çocuklarımıza ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmalı; hata, ihmal ve kusurlarımızdan dönmemize, gaflet uykusundan uyanmamıza vesile olmalıdır.

Regaib Kandili’nin hayırlara vesile olmasını dileyen Yalçınkaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, Regaib Gecesi vesile ile Rabbimizden niyetlerimizi sahih, amellerimizi salih kılmasını, günahlarımızı bağışlayıp bizleri muttakilerden eylemesini, İslam’ı hâkim kılarak cihanın dört bir yanına barış ve huzur getirmesini, hidayete erenlerin sayısını artırmasını niyaz ederiz. Rabbimiz bu mübarek ayları ve bilhassa Regaib kandilini yeryüzü mazlumlarının sevincine, ümmetin vahdetine, Müslümanların uyanışına vesile eylesin." (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir