• DOLAR 32.53
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2421.767
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul'da geçtiğimiz aylarda denizlerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle balık fiyatları artmıştı. Ülke genelinde başlayan kar yağışlarının etkisiyle durgunlaşan denizlerde, balıkçılar yeniden avlanmaya başladı. Denizlere açılan balıkçılar hamsi bolluğuyla karşılaştı. Yaşanan bu durum çok geçmeden balık tezgahlarına da yansıdı.

Kar yağışından önce Kartal Balıkçılar Pazarı'nda 60 liraya kadar çıkan hamsinin fiyatı 30-35 liraya kadar geriledi. Balıkçı esnafı fiyatların önümüzdeki haftalarda daha da düşeceğinin öngörüyor.

 

Hamsinin, halk arasındaki deyimle 'Kulağına kar suyu kaçtığına' ve yağlanıp daha lezzetli olduğuna dikkat çeken Kartal Balıkçılar Pazarı esnafı Balıkçı Nesim Usta, herkesin kış aylarında bol bol balık tüketmesinin tavsiye etti.

"Havalar soğuk geçmeye devam ederse, önümüzdeki haftalarda daha da düşmesini bekliyoruz"

Nesim Usta

30 senelik balıkçı olduğunu belirten Usta, "Bu sene bol, bereketli geçiyor. Fiyatlar bir hafta önceye göre düştü. Kar suyu balıkların kulağına kaçtı şu anda daha lezzetli ve güzel oldu. Hamsi geçen hafta 50 liraydı, şu anda 30-35 liraya kadar düştü. Eğer havalar soğuk geçmeye devam ederse, önümüzdeki haftalarda daha da düşmesini bekliyoruz. Hem daha lezzetli ve daha yağlı olacak, inşallah bizde kazanacağız millet de bol bol balık yiyecek. Piyasada her şeyin fiyatı yükseldi, herkes az-çok biliyor. Balığın fiyatı; etle, sebze veya meyveyle kıyaslandığı zaman bayağı düştü." dedi

"Balık bütün organlara faydalı olan tek besindir"

Herkesin kış aylarında bol bol balık tüketmesini tavsiye eden Usta, "Dünyanın en doğal ve en besleyici ürünü nedir derseniz, balıktır. Doğal ve katkısızdır, gözünüz kapalı çoluk çocuğunuza yedirebilirsiniz. Seçeneklerimizde çoktur; tava, ızgara, fırın, buğlama, pilaki, kavurma ne isterseniz herkesin bütçesine göre balıklar var. Balığın; kemiklere, göze, dişlere, faydası var. Bütün organlara faydalı olan tek besindir. Balığı sofradan eksik etmeyelim, sağlıklı bir nesil için bol bol balık tüketelim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız