• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Meteoroloji 50 kente sarı, 6 kente turuncu kodlu uyarıda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji'nin yayımladığı hava durumu tahmin raporunda, 56 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. 

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Isparta, Burdur, Antalya, Karaman, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Samsun, Tokat, Sivas, Malatya, Elâzığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Van, Bitlis, Siirt ve Şırnak'a sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetle esen rüzgâr görülecek.

Meteoroloji; Çanakkale, Muğla, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'ye turuncu kodlu uyarı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağmur ve kuvvetli rüzgâr görülecek.

Rüzgarın, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Turuncu, havayla ilgili tehlikeli durumlarda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir