• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...
NBC Televizyonu, Erdoğan Haberini değiştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Televizyonun web sitesinde yer alan ilk haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan `ın Suriye `ye ABD öncülüğünde yapılacak bir kara harekatını ve uçuşa yasak bölge uygulamasını destekleyeceği yazılmıştı. NBC`nin değişiklik yaptığı haberde ise kara harekatına hiç değinilmezken Erdoğan`ın ABD öncülüğünde bir uçuş yasağı uygulamasını destekleyeceği görüşüne yer verildi.
 
Suriye`de rejimin halka karşı kimyasal silah ve füze kullandığının kesin olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, ABD`ye daha güçlü tavır alma çağrısında bulundu. ABD Başkanı Obama`nın çizdiği kırmızı çizginin çoktan aşıldığını söyleyen Erdoğan, Türkiye`de tedavi gören Suriyeli hastaların kimyasal silahlarla yaralandığını belirtti. Sarin gazı kullanıldığına dair ellerinde veri olmadığını da ekleyen Erdoğan, ABD öncülüğünde Suriye`de uçuşa yasak bölge uygulanmasını baştan beri desteklediğini vurguladı.
 
Erdoğan ayrıca Türkiye`ye sığınan 300 bin Suriyeli mülteciye şimdiye kadar 1 milyar dolar harcandığını hatırlattı.
 
 
İşte NBC`nin kaldırdığı haber

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , ABD `de NBC News televizyonuna konuştu. 

 
Başbakan Erdoğan, "Suriye `de kimyasal silah ile ilgili kırmızı çizgiler çoktan aşıldı. ABD Suriye`ye karadan operasyon düzenlerse destek veririz" dedi...
 
Erdoğan, verdiği özel röportajda ABD`nin Suriye`ye daha sert bir tavır sergilemesini de istedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir