• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Siyonist rejimin Filistinlilere uyguladığı Apartheid nedir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnès Callamard, diğer kurum yetkililerinin katılımıyla işgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenlediği basın toplantısında, "Siyonist rejimin Apartheid Rejimi: Filistinlilere Yönelik Irksal Ayrımcılık ve İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar" başlığıyla hazırladığı 280 sayfalık raporunu duyurdu.

Genel Sekreter Callamard, raporun, Siyonist rejimin apartheid rejiminin gerçek boyutlarını ortaya koyduğunu iddia etti. Kamuoyu raporu genel olarak olumlu karşılasa da, işlenen insanlık suçlarının, söz konusu rapordakinden çok daha büyük olduğu bilinmekte. 

Callamard , Filistinlilerin, Gazze'de, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ve İşgal bölgeleri dahil olmak üzere, yaşadıkları her yerde "aşağı bir ırksal grup muamelesi gördüğünü ve haklarından sistematik olarak yoksun bırakıldığını" kaydetti.

Siyonist İşgal rejiminin, kontrolü altındaki tüm bölgelerde açıkça apartheid kapsamına giren; mekansal ayrıştırma, mülksüzleştirme ve dışlama politikaları uyguladığını tespit ettiklerine işaret eden Callamard, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir