• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Adıyamanlılar Gapgenç Festivalini istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Adıyaman’da 10-13 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan Gapgenç Festivaline toplumun her kesiminden tepkiler giderek artıyor.
 
Festivali iptal edilmesini isteyen tekstil işçisi, “Biz sekiz ay önce sendikaya üye olduğumuz için işten atıldık. Ekonomik mağduriyetlerimiz hala daha ortadayken, sıkıntılarımız giderilmemişken binlerce TL harcanarak yapılan bu festivalin kimin sıkıntılarını gidereceği belli değildir. Adıyaman’da aç, fakir ve fukara insanlar her köşe başında varken yüklü miktardaki paranın gençlerimizin ahlakını ifsad edecek böylesi bir festivale harcanması kabul edilecek bir şey değildir” dedi.
 
Festivale tepki gösteren bir diğer Adıyamanlı ise, “Adıyamanlılar dinine bağlı insanlardır bu tür festivallerle insanlarımızı dinsizleştirmeye çalışıyorlar. Bu festivale harcanacak para Adıyaman için daha faydalı şeylere harcanabilir, bu parayla şehir dışına çalışmak için giden gençlerimiz kendi memleketlerinde istihdam edilebilir. Yetkililerin Bunu durdurması lazım” ifadelerini kullandı.
 
Söz konusu festivalin Adıyaman`da yapılmasının manidar olduğun söyleyen üniversite öğrencisi bir genç ise, “Adıyaman bölgesi İslami hassasiyetleri yüksek olan bir bölgedir, Gapgençlik Festivalinin burada yapılması ise bu açıdan manidardır. Biz Adıyamanlı Müslüman gençler olarak kesinlikle bu çirkef organizasyonun burada yapılmasını istemiyoruz. Müslümanların ise böylesi organizasyonlara, konserlere ve etkinliklere katılmamasını ve tepki göstermelerini istiyoruz” dedi.  (Nurullah Kılınç, Cihad Çetinkaya -İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir