• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Bahçeli: Kılıçdaroğlu Derme Çatma Delikanlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ``CHP Genel Başkanı`nın, `arkadaşlarımızı satmayız` sözleriyle bizi tariz yollu itham etmesi içine düştüğü ölçüsüzlüğün ve kafa karışıklığının bariz deşifresi olmuştur. Bize derme çatma siyasi delikanlılık gösterileri yapan Sayın Kılıçdaroğlu, önce aynaya bakmalı ve kimin arkadaşlarını satma ile ilgili engin tecrübeye sahip olduğunu orada görmelidir`` dedi.

MHP ilk TBMM grup toplantısını Genel Başkan Bahçeli başkanlığında yaptı.

Toplantı, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı.

Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

``Hiçbir gerekçe, Meclis`in boykot edilmesine ve milletvekili yeminine aykırı hareket edilmesine mazeret teşkil etmeyecektir. Bu haliyle başta CHP olmak üzere, milletvekili yemini etmeyenlerin TBMM`nin saygınlığına fazlasıyla gölge düşürdüklerini bilmeleri lazımdır.

Madem ortada bir yanlış vardır, o halde bir başka yanlışla bunun giderileceğini düşünmek hezeyandır ve Gazi Meclis`in taşıdığı yüksek erdeme hakarettir.

Üstelik CHP Genel Başkanı`nın, Meclis`i protesto ederken; `arkadaşlarımızı satmayız` sözleriyle bizi tariz yollu itham etmesi içine düştüğü ölçüsüzlüğün ve kafa karışıklığının bariz deşifresi olmuştur. Bize derme çatma siyasi delikanlılık gösterileri yapan Sayın Kılıçdaroğlu, önce aynaya bakmalı ve kimin arkadaşlarını satma ile ilgili engin tecrübeye sahip olduğunu orada görmelidir. Bizim boş laflara karnımız toktur.

MHP, 91 yıllık mazisinde böylesine bir boykotla karşılaşmayan kutlu Meclis`i, tartıştıracak ve itibarını zedeleyecek hiçbir niyetin ve eylemin içinde olamaz ve olmayacaktır. Ayrıca, Anamuhalefet Partisi tarafından yaşanılan yemin krizinin uluslararası alana taşınması da son derece acı verici ve talihsiz olmuştur.

Bir yönüyle ülkemizi uluslararası sivil toplum kuruluşlarına ve organizasyonlarına şikayet eden mektup, yeni CHP`nin ruh halini ve meselelere hangi zaviyeden baktığını da göstermiştir.

Ülke içi bir meselenin konuşulacağı ve tartışılacağı yer bellidir ve bunun da cumhuriyeti kurduğunu iddia eden parti tarafından anlaşılamaması büyük bir sorundur.``

Başkent Ankara vizyonundan çıkarak, küresel çekim alanına kapılan CHP`nin, ülke içindeki siyasi ve hukuki meseleleri dünyaya afişe etmesi en az yemin krizi kadar ciddi ve önemli bir problemdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu partinin bu içler acısı hali, geleneği ve siyasi geçmişi bakımından kırılma ve sapmadır. Bu nedenle CHP, partimize laf yetiştireceğine kendisine bakmalı ve bize akıl vermekten bir an önce vazgeçmelidir.``

Haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir