• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
İzmir Sular Altında Kaldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir `deki şiddetli yağmurda onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı, yollar çöktü, meydana gelen sel araçları sürükledi, bazı vatandaşlar sel suları altında kaldı.

Şiddetli yağmur, saat 16.30 sıralarında hava biranda kararmasıyla başladı. Otomatik sokak ışıklandırmaları yanmasının ardından yağmur etkisini biranda arttırdı.

Trafikte uzun kuyrukların oluşmasına neden yağmurda çok sayıda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Yenişehir semtinde bulunan Gıda Çarşısı`ndaki esnafların bir çoğunun işyeri ve deposu sular altında kaldı.

Gültepe semtinde yağış sırasında suya kapılan ve Şadimen Kanpolat adında bir kadın vatandaşlar tarafından kurtarılarak 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kadının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Yine Gültepe semtinde sular nedeniyle çöken yola servis minibüsü düştü. Gültepe mahalle sakinleri her yağışta yolların çöktüğünü söyleyerek yetkililerin herhangi bir önlem almadığı şikayetinde bulundu.

Buca ilçesi Gürçeşme semtinde yağış sebebiyle akan çamurlu suların dükkanlarına girmesini engellemek için ellerindeki fırçalarla müdahale etti.

CADDE VE SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Boğaziçi semti Adem Yavuz Caddesinde meydana gelen sel ortalığı savaş alanına çevirdi. Sel suları önüne aldığı araçları metrelerce sürükledi. Meydana gelen sel güvenlik kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı.

Korku içinde olan mahalleli malını bırakıp canlarını kurtarmaya çalıştıklarını söyledi. Selde durakta bekleyen öğrenciler mahalleli tarafından kurtarıldı. Yaklaşık 30 aracın hurdaya döndüğü selde cadde de bulunan ev ve işyerleri sular altında kaldı.

İtfaiye ekipleri, ev ve iş yerindeki su baskınına müdahale etmeye çalıştı. Şehir merkezinde Pasaport, Gültepe, Halkapınar, Güzelyalı, Buca, Karabağlar, Karşıyaka ilçelerinden çok sayıda su baskını ihbarı geldi.

Buca ilçesinde yağış nedeniyle yer yer çökmeler meydana geldi. Bu arada 1,5 saatte metrekareye 20,1 kilogram yağış düştüğü öğrenilirken yağışın gece boyunca aralıklarla etkili olacağı belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir