• DOLAR 32.518
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.38
  • ...
Halk elektriğe yapılan zamların geri çekilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son aylarda yaşadıkları ekonomik sıkıntının yanında şimdi de yüksek elektrik faturalarıyla boğuştuklarını belirten Batmanlılar, faturaların bellerini büktüğünü söyledi.

 

Faturalarını ödeyemez hale geldiklerini, geçim sıkıntısı yaşadıklarını vurgulayan Batman halkı, yetkililere çağrıda bulunarak elektriğe yapılan zamların en kısa sürede geri çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Yahya Ekin

“Zamları iptal etsinler”

Elektriğe gelen zamlar karşısında insanların ciddi manada mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Yahya Ekin, “İki ay öncesine kadar elektrik faturam 120 lira civarında geliyordu. Bu ay ise elektrik faturam 460 lira geldi. Yapılan zamla yüzde 150’nin üzerinde bir artış var. Günlük 100 lira yevmiyeyle inşaatlarda çalışan arkadaşımın bu ay faturası bin 300 lira gelmiş. Şimdi bu arkadaşım bu faturayı nasıl karşılayacak? Yetkililerden elektrik zamlarını iptal etmelerini istiyoruz.” dedi.

Murat Özalp

“Elektrik zammı bütçemizi zorluyor”

Geçen ay aynı elektriği tüketmesine rağmen bu ay faturasının yüzde 50 fazla geldiğini dile getiren Murat Özalp ise şunları söyledi:

“Elektrik faturamda son döneme göre yüzde 50’nin üzerinde bir artış olduğunu gördüm. Çünkü daha önceki faturam 200 liraydı, bu ay ise aynı kilovat kullanmama rağmen 300 lira civarında geldi. Elektrik fiyatlarında yapılan zamlar bütçemizi çok sıkıyor. Evde tasarruf tedbirleri aldık ve artık her şeyi rahat bir şekilde kullanamıyoruz ama buna rağmen faturam yine de yüksek geliyor. Yapılan zamların düşürülmesini istiyoruz.”

Murat Can

“Zamlar iptal olmazsa birçok kişi faturasını veremeyecek”

Esnafın Covid-19 salgınından çok elektriğe yapılan zamlardan etkilendiğini belirten Murat Can, “Elektrik faturam zamsız 300 lira geliyordu. Şu anda zamlı faturam daha gelmemiş ama yapılan zamlardan dolayı yüksek geleceğini tahmin ediyorum. Elektriğe yapılan zam çok yüksek. Esnaf Covid-19’dan daha çok elektriğe yapılan zamlardan etkilendi. Bu yüzden çoğu esnaf iş yerini devren satılığa çıkarmış durumda. Esnaf, elektrik faturası, kira ve artan hayat pahalılığı derken birçok sıkıntı yaşamakta ve herkes bu durumdan şikâyetçi. Bir evde hiçbir şey kullanmasan bile beyaz eşyalarından dolayı ayda 300 lira gidiyor. Bir de zamlı gelse en az 500-600 lira, hatta bazılarınınki bin lira gelir. Özellikle elektriğe yapılan zammın iptal edilmesini istiyoruz. Elektrik zamları iptal olmazsa birçok kişi faturasını veremeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Halit Bozyiğit

“Evde sadece lambaları açıp buzdolabını çalıştırıyoruz”

Evde elektriği tasarruflu kullanmalarına rağmen yine de faturalarının yüksek geldiğini ifade eden Halit Bozyiğit da şunları kaydetti:

“Bir önceki elektrik faturam 220 lira, bu ay ise 535 lira geldi. Artık evde sadece lambaları açıyoruz ve buzdolabını çalıştırıyoruz. Asgari ücret alan bir insan 3 çocuk okutursa nasıl geçimini sağlayacak? Çoğu insan geçim sıkıntısından dolayı çok perişan. Yapılan zamlar ne kadar geri alınıp iptal edilirse insanlar o kadar rahatlayacaktır. Özellikle elektriğe yapılan yüzde 150’ye yakın zammın iptal edilmesi gerekir.”

Abdulkadir Turan

“Elektrik faturam 200-300 liradan 700 liraya çıktı”

Son faturasının geçen aya göre iki katın üzerinde geldiğini belirten Abdulkadir Turan, “Emekliyim, 5 nüfusum var ve ayda 3 bin lira maaş alıyorum. Her gün her şeye zam geliyor. Elektrik faturam normal aylarda 200-300 lira arasında gelirdi. Bu ay ise elektriğim 700 lira geldi. Yapılan zamların iptal edilmesini istiyorum ama özellikle elektriğine yapılan zammın kaldırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Halil Gülşen

“Zamlar çok yüksek”

Elektrik faturalarındaki artışa tepki gösteren bir diğer vatandaş Halil Gülşen ise şunları söyledi: “Ayda 900 lira yaşlılık maaşı alıyorum. Elektrik faturam 300 lira geliyor. Bana göre bu zamlar çok yüksek. Yetkililerden elektriğe yapılan zamları iptal etmelerini istiyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir