• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Dijital Teknolojiler Yarışması geleceğin bilim insanlarını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında değerlendirilmelerin yapılacağı yarışmada birinci proje 50 bin, ikinci proje 25 bin ve üçüncü olan proje ise 10 bin TL ile ödüllendirilecek.

Teknoloji alanında proje fikri bulunan herkesin katılım sağlayabileceği yarışmaya başvurular 14 Ocak-18 Şubat 2022 tarihleri arasında Batman Üniversitesi kurumsal sayfası üzerinden yapılabilecek. 28 Şubat 2022 tarihinde fikir sahiplerine ödülleri verilirken aynı zamanda dereceye giren projeler, 25-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ankara Bilim Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarında yer alabilecek.

Necat Nasıroğlu Dijital Teknolojiler Proje Yarışması kapsamında Yapay Zekâ ve İleri Makine Öğrenimi, Akıllı Uygulamalar, Nesnelerin İnterneti, Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik, Dijital İkizlik, Blokzincir Uygulamaları, Konuşma Tanıma Sistemleri, Dijital Uygulama ve Servis Mimarisi, Dijital Teknoloji Platformları ve Uyarlanabilirlik Güvenlik Mimarisi gibi birçok alanda fikirler sunulabilecek ve bu sayede faydalı projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

Yarışmanın önemini anlatan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, teknoloji çağına uyum sağlayarak yeni fikirlerle teknolojik gelişmelere destek olmanın gerekliliğini vurguladı. İlin ve Batman Üniversitesinin her alanda gelişimine fırsat sunmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Demir, proje yarışmaları ile geleceğin bilim insanlarını desteklemekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

Proje ile ilgili detaylı bilgiye https://batman.edu.tr/Birimler/yarisma adresinden ulaşılabilir.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir