• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Diyarbakır’da `Duman` İstemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

DİYARBAKIR - ‘Rezil’ isimli şarkısında İhlas Suresi ile dalga geçen Duman grubunun, peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’da düzenlemek istediği konsere STK’lardan tepkiler gelmeye devam ediyor. Diyarbakır’da hayırlı faaliyetlerle tanınan ve aralarında Mustazaflar Cemiyeti ve Memur-Sen’in de bulunduğu 50 sivil toplum kuruluşu, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla hiçbir kurum veya kişinin fikir, düşünce ve sanatını özgürce tertipleme adı altında İslam’ın yüce değerlerini hafife alma veya hakaret etme hakkına ve özgürlüğüne sahip olmadığına dikkat çekti. Yapılan basın açıklamasında, sponsorların desteklerini konserden çekmediği takdirde bugün Cuma namazından sonra konserin yapılacağı Habitat Eğlence Merkezi’nin önünde kitlesel bir basın açıklaması yapılacağı ifadelerine yer verildi.

İHLAS SURESİ İLE DALGA GEÇTİLER
STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Büro Memur-Sen Şube Başkanı Necmettin Alaş, “Bu ‘Rezil’ müzik grubunun İslam’ın en yüce değeri Kur’an-ı Kerim’in İhlâs suresindeki ‘lem yelid velem yuled’ sözlerini ‘lem yelid ve löp yutar’ şeklinde ifade ederek hem kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve hem de tüm Müslümanları töhmet altında bırakacak şekilde İslami şahsiyete yönelik hakaret içermektedir” dedi.

KİRLİ TEZGÂHLAR BOŞA ÇIKACAK
Kur’an-ı Kerim’in fedaisi Müslümanların her defasında kirli tezgâhları boşa çıkardığını vurgulayan Alaş, basın açıklamasını şu ifadeler ile sürdürdü: “Genellikle Kur’an düşmanı batılı emperyalist ülkelerin karanlık odalarında senaryo haline getirilen ve sözde sanat adı altında icra edilen bu melanetler, ne yazık ki halkı Müslüman olan ülkelerde halkın dinine ve değerlerine düşman olan sözde sanatçı taslakları tarafından icra edilmeye çalışılmaktadır. Müslümanların inanç değerlerine ve özellikle Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan tüm saygısızlıkları bizzat yapanlar kadar, bu hakarete sessiz kalarak destek olanların da çok büyük bir sorumluluk taşıdığına inanıyoruz.”

SPONSORLARI TEŞHİR EDECEĞİZ
Söz konusu müzik grubuna dini değerlere hakaret içerdiği halde sponsor olan kurum ve kişilere sorumluluklarını hatırlatan Alaş, “Bu ‘Rezil’ gruba sponsor olma desteklerini çekmedikleri taktirde Müslüman halkımız nezdinde kendilerini teşhir edeceğimizi beyan ederiz” şeklinde uyarıda bulundu. Alaş basın açıklamasının sonunda, “Bizler duyarlı 50 sivil toplum kuruluşu olarak başta Habitat eğlence mekânı olmak üzere organizatörlerin ve destekleyici firmaların en kısa sürede bu konseri iptal etmelerini bekler, iptal etmedikleri takdirde yasal tepkilerimizi vereceğimizi belirtiriz. Çünkü bizim için Kur’an-ı Kerim, en yüce değerimizdir. Onu her türlü dünyevi kaygıdan, malımız ve canımızdan üstün tutacağımızı beyan ederiz” ifadelerini kaydetti.

AÇIKLAMAYI DESTEKLEYEN STK’LAR: Anadolu Gençlik Derneği, Ay-Der, Bayındır Memur-Sen, Bem Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Büro Memur-Sen, Camii Derneği, Çarıklı Derneği, Dider, Dem Derneği, Dicle Fırat Grubu, Din Bir-Sen, Diyanet-Sen, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Eğitim Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Gönül Köprüsü, Hayat-Der, Hizmet Derneği, Hür-Der, Islah-Der, İhvan-Der, İkra Eğitim-Der, İlim-Der, İlim Yayma Cemiyeti, İlmi-Der, İmam Hatip Yrd.ve Day. Derneği, İmam Hatipliler-Der, İnsan ve Erdem Hareketi, Köy-Der, Kültür Memur-Sen, Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Öğ-Der, Özgür-Der, Özgür Eğitim-Sen, Sahabe-Der, Sağlık-Sen, Sek-Der, Ş. Ali Haydar Bengi Kültür-Der, Şafak-Der, Şefkat-Der, Şura-Der, Toç Bir-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, Yeni İhya-Der, Yetim-Der, Yusufi-Der, Din Bir-Der, Cansuyu-Der.

Firmalar desteklerini çekiyor
Öte yandan konsere sponsor olan firmalardan Faruk AVM, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e hakaretin kabul edilmeyeceğini belirterek, sponsorluğunu çektiğini duyurdu. Diğer sponsor firmalar da yapacakları toplantıların ardından gerekli açıklamalarını kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdiler.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir