• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Tekstil atölyesine dönüştürülen atıl kamu binası kadınlar için geçim kaynağı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt’te kurulan tekstil atölyesinde ilk aşamada 45 kadın iş başı yaparken, ilerleyen süreçte çalışan sayısının artacağı belirtildi.

Atıl durumdaki kamu binasının tekstil atölyesine dönüştürülerek kadınların çalışabileceği ve ekonomik katma değer oluşturulmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Siirt Valisi Osman Hacıbekteşoğlu, tekstil atölyesinin açılışında, “GOSGEP desteği ile atıl durumda olan kamu binasını Siirtli genç kadın girişimcimize tahsis ederek iş dünyasına kazandırdı. Büyük, Orta ve küçük ölçekli yatırımların Siirt’te artarak genişlediğini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde yatırımların artığını inşallah göreceğiz. Tabi bu yatırımın burada olması, genç bir hanımefendinin iş hayatına atılma ve çalışanların kadınlardan oluşması kadının istihdamına öncelik verilmesi çok önemli bir durumdur.” ifadelerine yer verdi.

“Bizim istidam edilmemiz aile ekonomisine büyük katkı sunuyor”

Bu gibi iş yerlerinin açılması ve burada istidam edilmelerinin aile ekonomisine çok büyük bir katkı sağladığını ifade eden Özlem Başak, “Boşta olan ve çalışmak isteyen kadınların bu tür yerlerde çalışmasını tavsiye ediyorum. Biz 8 kişilik bir aileyiz, evde 4 çalışan var ve benimde bu noktada aileme faydam dokunuyor. Evimize de çok yakın, servis te var, burada çalışmaktan memnunum.” dedi.

Ailesine destek olmak için tekstil atölyesinde çalışmaya başladığını ifade eden Naile Ekin, ailesinin rızasını alarak tekstil atölyesinde çalışmaya başladığını ve çalışmaktan çok memnunum olduğunu belirterek bu sayede ailesine destek olduğunu söyledi.

Tekstil atölyesinin bulundukları mahallede açılmasını kendilerine büyük avantaj sağladığını ifade eden Kübra Bişkin, “Kendi emeğimizin ve alın terimizin kazancını alıyoruz. Atölyenin açılması nedeni le hem kendi hem de iş yeri adına çok mutluyuz. Özellikle bayanların bura çalışıyor olması bizi için çok önemli ve kendimizi daha rahat hissediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir