• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
`İran`a Kapımız Hala Açık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan ile Amerika arasındaki ilişkilerin Arap baharı sürecinden olumlu etkilendiğini vurgulayan Donilon iki ülke arasındaki menfaatlere dikkat çekerek, `Kral Abdullah`ın, Amerika`nın Arap baharı hareketlerine gösterdiği tepkiden memnun olmadığı yönündeki söylentilere rağmen iki ülkenin de bölgesel istikrar, silahlar üzerindeki kısıtlamalar ve terörle mücadele gibi konularda ortak menfaatleri olduğunu` dile getirdi.

Donilon ``Bölgede, Suudilerin de içinde bulunduğu partnerlerimizle yaptığımız görüşmeler çok yapıcı ve verimli bir noktaya ulaştı. Kral Abdullah ile yaptığımız kişisel görüşmeler neticesinde de bunu rahatlıkla söyleyebilirim`` diye konuştu.

Donilon ayrıca `daha geniş kesimleri temsil eden ve halka daha duyarlı bir hükümet yönünde atılacak adımların, uzun vadede Suudi siyasi reformları için en sıhhatli ve istikrarlı yol` olduğunu belirtti.

Tom Donilon konuşmasında İran`ın Arap devrimlerine ilişkin rolüne de değindi.

Donilon `Arap Baharını İran`ın başlatmadığını, ancak Suriye, Bahreyn ve bölgede bulunan diğer ülkelerdeki karışıklıklardan yararlanarak bir takım kazanımlar elde ettiğini` kaydetti.

Miili Güvenlik Danışmanı ayrıca Amerika`nın, nükleer programla ilgili İran`la görüşmeleri sürdürme talebinin İran hükümeti tarafından ciddiye alınmadığını da sözlerine ekledi.

Donilon nükleer konusunda halen görüşmelere açık olduklarını belirterek, ``Hep birlikte masaya oturup nükleer konusunda kendileriyle görüşebiliriz. Bu kapı İran`a hala açık. Nükleer konusu gittikçe daha da ciddileşen son derece önemli ve hassas bir konu, sadece Amerika için değil bütün dünya kamuoyu için bu böyle`` dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir