• DOLAR 32.591
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2497.251
  • ...
10 İhvan üyesi daha idama mahkum edildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır’daki darbeci Sisi idamlarına devam ediyor. Mısır basını, mahkemenin Müslüman Kardeşler’in 10 üyesini polise saldırı planladıkları gerekçesiyle idama mahkum ettiğini duyurdu.

9 yıl önce Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi darbe ile görevden uzaklaştıran Abdulfettah El Sisi, Mısır halkına zulüm etmeye devam ediyor.

Mısır devlet haber ajansı MENA, bir Mısır mahkemesinin Müslüman Kardeşler grubunun 10 üyesini polise saldırı planladıkları gerekçesiyle idama mahkum ettiğini duyurdu.

Haberde, söz konusu idam cezasının Mısır'ın en yüksek dini otoritesi Başmüftü'nün onaylaması gerektiği belirtilirken, sanıkların kimlikleri açıklanmadı.

Söz konusu suçlamanın nasıl ileri sürüldüğü hakkında detay verilmeyen haberde, ölüm cezasına çarptırılan 10 kişinin "Helwan Tugayları" adlı bir grup oluşturduğu ve rejimi devirmek amacıyla Kahire bölgesindeki polis hedeflerine saldırmak için daha geniş bir planın parçası oldukları belirtildi.

Öte yandan geçtiğimiz sene temmuz ayında Mısır’da iki ayrı davada yargılanan Müslüman Kardeşler üyesi 24 kişiyi, 2015 yılında bir polis otobüsüne yapılan saldırıya ilişkin açılan davada 16 kişiyi ve 2014 yılında ise bir polisin öldürülmesiyle ilgili görülen davada 8 kişiyi idam cezasına çarptırılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir