• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bağlar kırsalındaki 128 yerleşim yolunu kardan temizlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da yaklaşık 50 yılın en fazla kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle bölgenin en büyük dağı olan 1957 metre yükseklikteki Karacadağ yöresinde birçok köy yolu ulaşıma kapanmasının ardından Bağlar Belediyesi, 24 araçla yürüttüğü çalışma ile yolları ulaşıma açtı.

Kar yağışının başlamasıyla bölgeye sevk edilen ekipler, mahalle mahalle ve mezra mezra kapanan yolları açarak yerleşim yerlerindeki barınaklarda mahsur kalan hayvanları kurtardı. Ekipler, Karacadağ eteklerinde çalışma koşullarını güçleştiren tipi ve kar fırtınasına rağmen ulaşımda hayatın normale dönmesini sağladı.

36 mahalle ve 92 mezradan oluşan 128 kırsal yerleşim yerinin tamamında ulaşımın normale döndüğünü belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Meteoroloji verilerine göre yarım asır sonra ilimizde bu kadar fazla kar yağışı oldu. Öncelikle şu hususun altını çizmeliyim ki bu yağış kuraklık tehlikesi yaşayan bölgemiz için çok iyi oldu. Rahmet ve bereket yağdı. İlçemize bağlı olan bölgenin en büyük dağı Karacadağ çevresindeki yerleşim yerlerinde ulaşımı kendi imkanlarımızla elverişli hale getirdik. Gece gündüz çalışan belediye ekiplerimizi tebrik ediyorum. Olası kar yağışına karşı da hazır durumdayız." dedi. (İLKHA)  







Bu haberler de ilginizi çekebilir