• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
İHO EBRAR Genel Başkanı Dr. Alpsoy, Diyarbakır'da mağdur aileleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bugün saat 21.00'de Rehber TV ekranlarında yapılacak Yetim ve Muhtaçlarla Dayanışma Programı'na katılmak üzere Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar'la beraber Diyarbakır'a gelen İHO EBRAR Genel Başkanı Dr. Abdurrahman Alpsoy, program öncesi Bağlar sokaklarında yetim ve muhtaç aileleri ziyaret etti, nakdi ve gıda yardımında bulundu.

 

Ziyaret ettiği evlerde ailelerin durumu hakkında vakıf temsilcilerinden bilgi alan Alpsoy, aile bireyleriyle konuşarak sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yaptığı ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Alpsoy, Genel itibariyle İHO EBRAR'ın çalışma alanı hakkında bilgi aktararak, "Bizler Hollanda merkezli bir yardım kuruluşuyuz. Kaynakları, gelir düzeyleri iyi olan Avrupa'dan alıp dünyanın öbür tarafına ulaştırmak ve köprü olmak amacıyla yola çıktık. 12 yıl önce kurulduğumuz o günden bu yana büyüyerek imkanlar sağladığımız gibi hayırseverlerin güvenini kazandık." ifadelerini kullandı.

"Bütün hayırseverlerimizi akşamki programımıza katkı sunmaya davet ediyoruz"

Diyarbakır ziyaretinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gözlemlerini paylaşan Alpsoy, "Şu anda Diyarbakır'ın en fakir mahallelerinden birindeyiz. Burada yetim, öksüz ve mağdur aileleri ziyaret ettik. Özellikle İHO EBRAR'ın geleneksel yetim ve fakirlerle dayanışma programı için buradayız. Akşam yapılacak program öncesi buradaki arkadaşlarımız bazı ön hazırlıklarda bulunarak ailelerin durumunu görme ve yayımlanacak programda hayırseverlerimizle paylaşma imkânı oluşturdular." dedi.

Önümüzdeki günlerde başlayacak olan üç aylardaki hayır kampanyasını başlatmak üzere ziyarette bulunduklarının altını çizen Alpsoy, "Suriyeli mültecilerin; yetim, öksüz ve dul kalmış insanların halini gördük. Bu şekilde akşamki programa hangi duygu ve düşüncelerle katılacağımız belli oldu. Yaklaşık 3-4 bin kilometre öteden gelerek buradaki manzaralara şahit olmamız inşallah ileriki çalışmalarımıza motive katacak, mağdurların durumlarını hayırseverlere daha iyi aktarmamızı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Rehber TV'de katılacağı programa destek sunmak üzere hayırseverlere seslenen Alpsoy, "Bütün hayırseverlerimizi akşamki programımıza katılıp katkı sunmalarını ve özellikle kış şartlarının zor olduğu İdlib, Afganistan, Yemen ve Arakan'daki muhtaçlara kaynak sağlamak amacıyla hayırseverlerden destek bekliyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir