• DOLAR 32.369
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.646
  • ...
İstanbul'a elektrikli otobüsler geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Macaristan’dan tırla getirilen İkarus marka yüzde yüz elektrikli aracın ilk testleri,  İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ve ilgili Daire Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

İETT heyeti ve firma temsilcileri, elektrikli otobüse binerek önce Yedikule'ye, ardından Millet Caddesi üzerinden Saraçhane'deki İBB yerleşkesine gitti. Firma yetkilileri, araç hakkında ayrıntılı bilgilendirme yaptı. 300 kilometre menzilli aracın Romanya, Almanya, Avusturya gibi ülkeler tarafından kullanılıyor.

bir hafta boyunca üzerine konulan ağırlıklarla birlikte test edilecek olan araçların menzili ve diğer aksamı hakkında ayrıntılı değerlendirme yapılacak. İETT, başka markalara ait elektrikli araçları da test ettikten sonra, elektrikli araç alımı için teknik şartname oluşturarak araç alımı için ihale sürecini başlatılacak.

İETT'nin 2022 yılı bütçesi ile performans ve yatırım programları 12 Kasım 2021'de İBB Meclisi tarafından onaylandı. 7.7 milyar liralık bütçede daha konforlu ve çevre dostu bir ulaşım imkânı sağlayacak elektrikli araç alımı da yer alıyordu. (İLKHA)










Bu haberler de ilginizi çekebilir