• DOLAR 32.515
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2429.467
  • ...
Gaziantep’te hasta yakınları güvenlik görevlilerine saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Olay, merkez Şahinbey ilçesi Eyüpoğlu Mahallesi’nde bulunan Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, evde dengesini kaybederek düşen Derviş Çelikbilek, beyin kanaması geçirdi.

Ailesi durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Çelikbilek, evde yapılan ilk müdahalesinin ardından sağlık ekipleri tarafından ambulansla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastane acil doktoru durumu ağırlaşan Çelikbilek’e müdahale ettikleri esnada yakınları müşahede odasına girmeye çalıştı. Hastanede tedavi altına alınan Çelikbilek’in, burada yapılan müdahalesinin ardından 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Bu esnada hastanedeki güvenlik görevlileri ile Çelikbilek’in ailesi ve yakınları arasında odaya girmeleri nedeniyle sözlü tartışma çıktı.

Çelikbilek’in sevki için hastaneye 112 sağlık ekibi sevk edilirken hastanın yakınları ise ambulansın çok geciktiğini iddia ederek doktor ve sağlık çalışanları ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinden sonra Çelikbilek’in yakınları güvenlik görevlilerine saldırdı.

Güvenlik görevlileri ile hasta yakınları arasında çıkan arbedeye polis ekipleri müdahale ettiler. Saldırı polis ve diğer güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.

Arbedenin yatışmasının ardından Çelikbilek, 25 Aralık Devlet Hastanesine sevk edildi.

Hasta yakınlarının güvenlik görevlilerine saldırması cep telefon kamerasına yansıdı.

“Şiddet asla kabul edilemez”

Gaziantep Valisi Davut Gül, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, sağlıkta şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanlarının gece-gündüz fedakarca çalıştığını belirten Gül, “Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin yasal takipçisiyiz. Hata yapan kamu görevlisi olduğunda yazılı olarak amirlerine şikayet hakkınız varken hakaret, şiddet uygulanması asla kabul edilemez.” dedi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir