• DOLAR 32.342
  • EURO 35.21
  • ALTIN 2247.271
  • ...
Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz ne zaman kullanılacak? Tarih verildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Döviz kurundaki dalgalanmaya ve fiyat artışlarına  değinen Kurtulmuş, "Türkiye bu sırada doğal gazın dörtte üçünü devlet olarak sübvanse etti, elektriğin de yarısını sübvanse ettik. Yani o yükü vatandaşa yansıtmamak için. Buna rağmen bu gelişmelerin, Türkiye ekonomisi üzerinde etkisi oldu. Bir de geçen sene bütün dünyada, Türkiye'de de kuraklık yaşandı. Bunun vermiş olduğu etkiyle gıda fiyatlarında olağanüstü artışlar oldu. Bunun sonucu olarak çok yüksek fiyat artışıyla karşı karşıya kaldık. Ayrıca dövizin, ekonomik gerekçeler dışında bu kadar hızlı yükselmesi, bunun da piyasalar üzerinde olumsuz etkileri oldu." dedi.

Kurtulmuş, fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi ve enflasyonla mücadeleye yönelik çalışmaların sürdüğünü söyleyerek, "Masanın üzerinde olabilecek hangi tedbirler varsa bunların hepsi masanın üstündedir. Vatandaşımızın alım gücünün yukarıya doğru çekilmesi için her türlü tedbir alınmaktadır. Enflasyonun, hakikaten yakıcı bir gelişme olan enflasyondaki yükselmenin de aşağıya doğru çekilmesi için gayret sarf ediyoruz. İnşallah, birkaç ay içerisinde bunu hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Sanayide enerji kısıtlamasına da değinen Kurtulmuş; "Türkiye'de bir miktar doğal gaz depolama alanlarındaki doğal gazın da kullanılacağı ve bu arzda elimizdeki bütün imkanları kullanarak belki farklı yerlerden de doğal gaz tedarik ederek bunların ortadan kaldırılacağını kısa süre içerisinde göreceğiz. Çok ağır kış tablosuyla karşı karşıyayız. Bu tabloda tek tek hane halkının bundan zarar görmemesi, yani doğal gazında kısıntıya gidilmemesi için bir tedbir olarak o da fabrikası ya da işi duraksadığında tezgahı dağılmayacak -yani süt, et, ilaç sanayi gibi bazı sanayilerde kesinti yapılmadı- fabrikasını birkaç gün tatil etmesinde sakınca görülmeyen yerlere doğal gaz verilememiştir. En kısa zamanda bu telafi edilecek. Türkiye'nin nasıl son zamanlarda Karadeniz'de, Akdeniz'de doğal gaz kaynakları bulmak için gayret sarf ettiğini, yurt dışından gemiler aldığını, kendi gemilerini yaptığını bütün tehditlere rağmen Akdeniz ve Karadeniz'deki bu doğal gaz ve hidrokarbon arama faaliyetlerinden niye vazgeçmediğini bir kez daha anlıyoruz. Karadeniz doğal gazı 2023'te kullanıma girecek, diğer kaynakları da bulacağız ve Türkiye birkaç sene içerisinde ümit ediyorum ki doğal gaz kaynakları bakımından dünyanın önemli ülkelerinden birisi haline gelecektir." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir