• DOLAR 32.34
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2246.716
  • ...
Siyonist işgal çetesi 13 Filistinliyi yaraladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejim işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösterilere müdahalesinde 13 Filistinli yaralandı, çok sayıda kişi atılan gazdan etkilendi.

Filistinliler, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentine bağlı Beyta ile Beyt Decin beldeleri başta olmak üzere Batı Şeria'nın birçok bölgesinde yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösteriler düzenledi.

İşgal güçleri göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, Filistinliler taş atarak karşılık verdi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, siyonist rejim,Beyta ile Beyt Decin beldelerinde 13 Filistinliyi plastik mermiyle yaraladığı, çok sayıda kişinin atılan gazdan etkilendiği belirtildi.

Açıklamada, işgalci askerlerinin Beyt Decin beldesinde ambulansları da plastik mermilerle hedef aldığı ve yaralılara müdahale eden bir doktorun plastik mermiyle omuzundan yaralandığı kaydedildi.

Siyonistlerin 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir