• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Gençlerimizi manevi hassasiyetlere uygun yetiştirmemiz lazım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çanakkale'de Aile Dini Rehberlik ve Gençlik Merkezi'nin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, gençlik ve aile çalışmalarına çok önem verdiklerini ifade etti.

Tarihi Fetvane binasının restore edilerek oluşturulan merkezin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkanlık olarak gençlik ve aile çalışmalarına çok önem verdiklerini dile getirerek, "Geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz gençlerimizi milli ve manevi hassasiyetlere uygun bir şekilde yetiştirmemiz lazım. 'Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı' Mehmet Akif Ersoy'un bu dizelerinde dile getirdiği ruha uygun bir gençliği yetiştirmemiz lazım." dedi.

Erbaş, tarihi Fetvane binasında daha önceleri İslam'ı daha iyi yaşamak, yanlışlardan uzak durmak, doğru dini bilgiye sahip olarak yaşamak için faaliyetler yapıldığını ifade ederek, "Şimdi aile ve gençlik merkezi, kitap okuma, kitapla gençlerimizi buluşturma yeri olarak açmış olmanın gururunu yaşıyoruz elhamdülillah. Buna ihtiyacımız var. Gençlerimiz okusun istiyoruz. Çocuklarımız Rabbini, Peygamberini, kitabını, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi öğrensin istiyoruz, derdimiz bu. İyilik, kötülük, dürüstlük, yalanın kötülüğü, doğruluğun iyiliği nedir, bunları öğrensin istiyoruz." diye konuştu.

Bir memleketin, bir milletin ayakta kalmasının yolu doğru bilgilerle donatılan gençlerden geçtiğine vurgu yapan Erbaş, "Doğru, sahih bilgiler ile donatılan çocukların varlığından geçmektedir. Sağlam bir aileden geçmektedir. Aile sağlam olursa toplum sağlam olur, millet sağlam olur, devlet sağlam olur." dedi.

Açılışın ardından Başkan Erbaş merkezde incelemelerde bulunarak koordinatörlerden bilgi aldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir