• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Siyonist çete, Yahudileri işgal için getiriyor   FİLİSTİNLERİ GÖÇE ZORLUYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Şakir Direkçi - DOĞRUHABER

Yahudileştirmeye Karşı Kudüs Komitesi Başkanı Nasır El-Hedmi, israil rejiminin işgal altındaki Kudüs’ün değişik semtlerinde halkı değişik yol ve yöntemlerle göçe zorladığını söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Hedmi, Kudüs halkının evlerini yıkmanın işgal rejimi için stratejik bir mesele olduğunu, işgalcinin halkı zorla tehcir edip, onların yerini Yahudileştirme amaçlı yerleşim alanlarıyla doldurmak istediğini ifade etti.

İŞGALCİNİN ŞEYH CERRAH PLANI

Kudüslü yetkili verdiği bilgide, işgal rejiminin Kudüs’ün yapısını değiştirmek istediğini hatırlatarak, bunu Kudüs semtlerinde, özellikle de Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gerçekleştirmek istediğini kaydetti.

Siyonist işgal rejiminin Kudüs şehrinin doğu kesimine bir girişi ve uzantısı olsun diye Şeyh Cerrah semtinde Yahudileştirme projelerini hayata geçirmek istediğini belirten El-Hedmi, işgalcinin 2008 yılında semtte bir Yahudi yerleşkesi inşa ettiğini şimdi de Kudüs’ün batısındaki yerleşim birimlerine coğrafi bir uzantı oluşturmak için bu yerleşkeyi genişletmek istediğini ifade etti. 

Hedmi, işgalcinin daha önce gasp edilip Yahudi yerleşkeye dönüştürülen Müftü Evi’nin sadece birkaç metre yakınlarında bulunan Salihiye ailesine ait evini gasp etmesinin Yahudilerin Kudüs’ün çevresine gelişlerini kolaylaştıracağını söyledi.

IRKÇI KANUNLARA SIĞINIYORLAR

Siyonist rejimin, işgali kolaylaştırmak için çıkardığı ırkçı yasalara değinen Hedmi, “Genel Mülk Kanunu”nun, işgalci israilin Kudüslülerin ev ve arazilerine el koymak için kullandığı en tehlikeli kanun olduğunu kaydetti.

İşgal rejiminin Kudüs’teki kirli Yahudileştirme projelerini anlatan Hedmi, “İşgal rejiminin ırkçı kanunları kullanma politikasının, Kudüslü vatandaşların evlerine el koyma uygulamasının hukuka uygun olduğunu göstermeyi amaçladığını ve bunu sözde Kudüs Belediyesi eliyle gerçekleştirdiğini söyledi.

Hedmi konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Kudüs’te olup bitenler, ABD’nin Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti kabul etmesinin bir sonucu olarak işgalcinin dayatmaya çalıştığı kanunların nasıl değiştiğini gösteriyor. Halbuki uluslararası hukuka göre Kudüs şehri, doğusuyla ve batısıyla işgal altında olan bir şehirdir. İşgalci Oslo’ya Filistinlilerin şehrin batı kesiminde İsrail’in hakkı olduğunu kabul ettirmek için girdi. Bunu sağlayınca, şehri ikiye bölmeye göz dikti. Şimdi ise Amerika’nın Kudüs’ü onun başkenti kabul etmesini sağladı. Bunu başarınca, şimdi de Filistin davasını kökünden ortadan kaldırma plan ve projelerini yapıyor.”

“İŞGALCİ, KENDİ KANUNLARINA BİLE UYMUYOR”

Kudüs’teki hiçbir Filistinlinin kendini, çocuklarını ve ailesini güvende hissetmediğini belirten Hedmi, “Çünkü işgalci kendi kanunlarına bile uymuyor. İşgal askerlerinin sokak infazlarını görüyoruz. Bununla kendi kanunlarını bile hiçe sayıyorlar. Bu cinayetleri Siyonist toplumun yanında, hükümet de destekliyor.” dedi.

Kudüs halkının kendini savunma ve evlerinde kalma hakkına sahip olduğunu hatırlatan Kudüslü yetkili, işgalcinin sebebi ne olursa olsun hiçbir Kudüslü vatandaşı zorla yerinde etme hakkına sahip olmadığı gibi, asli halk olan Filistinlilerin yerine başka bir halkı getirip onlarla birlikte yaşaması için buraya yerleştirme hakkına da sahip olmadığını kaydetti.

“FETİH YÖNETİMİ İŞGALCİYLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEDİR”

Hedmi, geçen hafta Şeyh Cerrah Mahallesindeki evlerinden atılan Salihiye ailesine dikkat çekti ve konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bu ev ne ilktir, ne de son olacaktır. Bu olay, işgalciyi mahkum etmek ve onu durdurmak için kullanılabilecek, hukuk alt yapısı olan ilk olay da değildir. Ama üzülerek belirtelim ki böyle bir derdi olmayan Ramallah’taki Fetih yönetimi işgalciyle işbirliği içindedir.”

SİYONİST REJİM, UKRAYNA'DAKİ YAHUDİLERİ GÖÇE ZORLUYOR

Öte yandan Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimi fırsat bilen siyonist işgal rejiminin, Ukrayna topraklarında yaşayan binlerce Yahudi'yi, Filistin topraklarına göç etmeleri için ikna etmeye çalıştığı iddia edildi.

Yahudi göçü ve Entegrasyon Bakanı Pnina Tamano-Shata, Ukrayna Yahudilerinin işgal altındaki Filistin topraklarına gelecek olmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek "Bu Yahudilerin israillilerin kalbinde özel bir yeri var." dedi.

Diaspora İşleri Bakanı Nachman Shai ise "Ukrayna'daki Yahudi cemaatinin liderliğiyle geniş çaplı temaslarda bulunuyorum. Onlara yardım etmek için ahlaki bir sorumluluğumuz var. Konuyu çok iyi inceliyoruz. Onları manevi ve ekonomik olarak desteklemeye odaklanıyoruz ve gelişmelerin nasıl gelişeceğini göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Yahudilerinin büyük bir kısmı, Rusya ile Ukrayna arasında gerilimin yaşandığı ülkenin doğusundaki tampon bölgelerde yaşıyor.

Geçen yıl 3 bin 80 Ukraynalı Yahudi, işgal altındaki Filistin topraklarına göç etmişti.

2019'da Devlet Başkanı seçilen Vladimir Zelenski de dahil olmak üzere Ukrayna'da şu anda yaklaşık 50 bin Yahudi bulunuyor. İşgal altındaki Filistin topraklarında ise yaklaşık yarım milyon Ukrayna kökenli Yahudi yaşıyor.

İşgal altındaki Filistin topraklarına Ukrayna'dan en büyük göç, 300 bin kişi ile 1989'da Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra yaşanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir