• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Gaziantep Valisi Gül: OSB’de 60 işletmenin çatısında zarar oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen kar yağışının ardından birçok iş yeri, halı saha, ev ve ahırın çatılarında kar birikti. Biriken kar kütleleri nedeniyle de birçok iş yeri, halı saha, ev ve ahırın çatıları çöktü.

Yoğun kar yağışı nedeniyle geçtiğimiz Salı günü merkez Şehitkamil ilçesinde eski uzay çatılı pazaryeri olan otoparkın çatısının çökmesi sonucu çatı altındaki 30 araçta maddi hasar meydana geldi.

İçerisinde birçok dükkan ve pasajın bulunduğu kentin en işlek caddelerinden olan Gaziler, Mütercim Asım, Karagöz ve Suburcu caddeleri ile çevresinde bulunan bazı mahallelerde birçok iş yerinin çatı ve tentesinin çökmesi sonucu iş yerlerinde maddi hasar oluştu.

Kentin sanayi sitelerinde kar ağırlığını kaldıramayan iş yeri çatıları çökerken, birçok iş yeri ve araçta maddi hasar oluştu. İş yeri çatılarının ve tentelerinin çökmesinin gece saatlerinde gerçekleşmesi ise Allah’a hamd olsun olası faciaların önüne geçti.

Kent merkezindeki mağduriyetlerin yanı sıra köylerde ahır ve çadırların çökmesi sonucunda onlarca küçükbaş hayvan telef oldu. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrika ve depoların çatısında da zarar oluştu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle çatıları çöken işletmelerde incelemelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Nejat Koçer ve Müslüm Yüksel ile beraberindeki heyetle Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Vali Gül ve beraberindeki heyet, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü yönetim kurulu üyeleri ile karla mücadelede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Gül, “Gaziantep OSB’nin 400 kilometre yol ağı var. Karla mücadelede 40 araç 80 personel çalışıyor. Son 10 günde 500 ton tuz, 300 ton solüsyon kullanıldı. Ulaşımda problem yok. Yoğun kardan dolayı çoğunluğu depo ve benzeri yerler olmak üzere 60 işletmenin çatısında zarar oluştu. Geçmiş olsun.” dedi.

Öte yandan Vali Gül, üzerinde biriken kar kütlesi nedeniyle çökme riski bulunan ve kapalı alanı yaya geçişlerine kapatılan Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de incelemelerde bulundu.

Gül, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs İşletmeciliği yetkililerinden terminalin durumu ile ilgili bilgi aldı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir