• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki doktor yetersizliği halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doktor yetersizliği nedeniyle üniversite hastanelerine sevk edilen hastalardan kimi kronik kanser hastalarının, bazıları kardiyoloji- anjiyografi bölümüne, bazıları fizik tedavi bölümüne, bazıları nöroloji bölümüne, bazıları ise cildiye bölümüne sevk alıp minibüslerle Batman, Diyarbakır, Elazığ ve Malatya gibi illere sevk almak zorunda kalıyor.

“Kolonoskopi cihazı var ama doktoru yok”

Kolonoskopi cihazının oluğunu ama onu kullanacak bir doktorun bulunmadığını ifade eden Nizamettin Sarı, çektiği sıkıntıları şu sözlerle ifade etti:

“Benim oğlum Kolon kanseri hastasıdır, kalın bağırsağında kanama olduğu için Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kolonoskopi yapmak için getirdim ama gastroloji doktorunun olmadığını söylediler, bunun için Batman’a, Elazığ veya Diyarbakır’a gitmemiz gerektiğini söylediler. Özel hastanelerimizde dahi doktor yok. kolonoskopi çok zor yapılan bir işlem değil ama Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olmadığı için bu işlem yapılamıyor.”

“Bir araştırma hastanemiz var ama eksikleri çok fazla”

Nizamettin Sarı

Kolonoskopi işlemi için Batman veya başka illere gitmeye gerek olmadığını, bu sorunun yetkililer tarafından çözülmesi gerektiğini ifade eden Sarı, “Herkesin maddi duru iyi olmayabilir, benim oğlum 25 yaşında ve kolon kanseri tedavisi görüyor. Uzun bir süredir hep Malatya, Elâzığ ve İstanbul’da tedavi gördü, Siirt’te bir kolonoskopi yapacağım ama doktoru yok. Buna bir çare bulmaları gerekiyor. Sonuçta burası bir araştırma hastanesi ama halen eksikleri çok.”

“Bizler de diğer hastanelerde olduğu gibi hizmet görmek istiyoruz”

Eski devlet hastanesinin araştırma hastanesine dönüştürüldüğünü ama yeterli desteğin verilmediğini iddia eden Sarı, şu serzenişlerde bulundu:

“Bizler de diğer hastanelerde olduğu gibi hizmet görmek istiyoruz. Maalesef Siirt’te hizmet yok. Bizim insanlarımıza yazık günahtır. Benim maddi imkânım yok. Hastanemizde yeterli doktor olmadığı için 1,5 yıldır oğlumu dışarda tedavi ettiriyorum, bir kolonoskopi için neden Batman’a kadar gidiyorum? Ayıp, günahtır. Siirt Eğitim ve Araştırma hastanesine destek verilmesi gerekiyor. Şu anda önümüz kış ve yollar kar, bu nedenle dışarı gidemiyoruz. Yetkililer lütfen bu soruna bir çözüm bulsun.” (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir