• DOLAR 32.557
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.312
  • ...

Fed Başkanı Powell'ın beklenenden şahin açıklamalarının ardından Bitcoin sabah saatlerinde günlük yüzde 4.5 değer kaybederek 36.000 doların altına geriledi. Rusya Merkez Bankası'nın kripto paraları tamamen yasaklamayı değil regüle etmeyi planladığını açıklaması ise bir rahatlama sağlasa da piyasada yeterli olumlu etkiyi yaratamadı. Ukrayna merkezli risklerin de baskı yarattığı Bitcoin 2022'de yatırımcısına yüzde 23 kaybettirdi. Ethereum'daki kayıp ise yüzde 35'i buldu. Kripto paraların toplam piyasa değeri de yılın ilk 4 haftasında 558 milyar dolar eridi.

Fed sonrası düşüş devam etti!

Fed dün akşam beklendiği gibi faize dokunmadı. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell'ın mart ayında faiz artırımına gitme niyetinde olduklarını ve varlık alımlarını sonlandırmanın zamanının geldiğini belirtmesi kripto paralarda düşüşe neden oldu.

Beklenenden daha şahin bulunan bu açıklamalardan önce Bitcoin 38.000 doların üzerindeydi. Bu sabah itibarıyla ise 35.980 dolara düştü. Bitcoin'deki günlük düşüş yüzde 4.5'i buldu. Bitcoin öğlene doğru ise 36.000 doların üzerine tırmandı.

Düşüş Powell'ın açıklamalarının ardından ABD tahvil getirilerinde yükseliş yaşanmasının ardından yaşandı. Tahvil faizlerindeki yükseliş geleneksel olarak kripto paralar gibi riskli görülen varlıklardan kaçışa yol açıyor.