• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 324 mahalle yolu kapalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Valiliği, kar yağışı nedeniyle yapılan çalışmalar ve kentin son yol durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Valilik açıklamasında, İli genelinde 23 Ocak Pazar günü başlayan ve belli aralıklarla devam eden kar yağışının bugün saat 15.00’e kadar etkisini sürdüreceği ve kar yağışının ardından özellikle yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı yönünden 20-30 kilometre hızla esecek olan rüzgâra bağlı olarak kuvvetli don ve yollarda buzlanma oluşabileceği tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, yoğun kar yağışı, rüzgâr, tipi ve buzlanma nedeniyle kenti diğer il ve ilçelere bağlayan karayolları ile mahalle yollarında ulaşımda meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve belediyeleri ekipleri tarafından yol açma çalışmalarına devam edildiği kaydedildi.

13 ilçedeki 324 mahalle yolunun trafiğe kapalı olduğu ve Pütürge ilçesinde 13 mahallede bulunan 468 aboneye elektrik verilemediği belirtilen açıklamada, devlet ve İl Karayollarındaki karla mücadele çalışmalarının Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne ait 20 ekipmanlı kamyon ve 7 greyder ile, mahalle yollarındaki karla mücadele çalışmalarının ise, belediyeye ait 218 iş makinası ve 179 araçla devam edildiği kaydedildi.

Acil sağlık sorunu olan vatandaşların hastanelere ulaştırılmaları kapsamında ise 6 vakaya Paletli Ambulansla müdahale edildiği kaydedildi.

Meteorolojik verilere göre yoğun kar yağışının devam etmesi ve hava sıcaklığının düşmesine bağlı olarak buzlanma olayı meydana gelebileceği tahmin edildiğinden, vatandaşların kapalı olan devlet ve il karayollarında araçlarıyla trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunulan açıklamada, trafiğe açık olan yollarda ise zorunlu olmadıkça ve kar tipi lastiği bulunmayan araçlarını trafiğe çıkarmamaları, trafiğe çıkacak olan sürücülerin ise araçlarında mutlaka zincir, takoz, ilk yardım çantası ve çekici halat bulundurmaları istendi.

Öte yandan Valilik trafiğe açık ve kapalı olan yolları açıkladı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir