• DOLAR 32.516
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2476.693
  • ...
Umut Kervanı Batman’da 1 milyon değerinde insani yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dernek binasında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında derneğin faaliyet raporunu paylaşan Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, 2021 yılı içerisinde 6 bin 717 mağdur ve muhtaç aileye toplamda 1 milyon 51 bin TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını aktardı.

 

Güzel, açıklamasında Batman Umut Kervanının 2005 yılında Umut-Der adıyla faaliyetlerine başladığını, yaptığı insani yardım faaliyetleriyle, binlerce yetim ve yoksul ailenin umudu olup hayırsever bölge insanının teveccühüne mazhar olduğunu söyledi.

“Yurt dışı faaliyetlerimiz de bulunmaktadır”

Aylık, üç aylık ve dönemsel faaliyetler olmak üzere yılın 12 ayı insani yardım amaçlı faaliyetlerini kesintisiz sürdürdüklerini kaydeden Güzel, şöyle dedi:

“Başta ilimiz olmak üzere yurt içi faaliyetlerimiz nakdi yardımların yanı sıra, gıda, giyim, kurban eti, yetim giydirme, kırtasiye ve ev eşyası gibi ayni yardım çalışmalarımız vardır. Aynı zamanda yurt dışında da özellikle Asya ve Afrika ülkelerinde kurban, süt keçisi yardımı, su kuyusu açma, mevlit yemekleri verme, katarak ameliyatlar ve benzeri faaliyetlere de aracı olmaktayız.”

Muhtaç kayıt sistemlerinde şu an 13 bin 500 üzerinde kayıtlı aile bulunduğunu aktaran Güzel, “Bunların büyük bir kısmı yetim ve yoksul olup şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahiplerinden oluşmaktadır. Ayrıca kayıtlarımız arasında, ülkelerinde yaşanan iç savaştan dolayı yerinden yurdundan edinilmiş Suriye ve Afganistanlı kardeşlerimizde yer almaktadır.” dedi.

“6 bin 717 aileye, 1 milyon 51 bin TL değerinde insani yardımda bulunduk”

2021 yılındaki çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Güzel, şunları kaydetti:

“2 bin 775 aileye toplamda 434 bin 573 TL değerinde gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Bağışlardan elde edilen kurban etlerini yetim, yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. 2021 yılında 2 bin 902 aileye toplamda 268 bin 275 TL değerinde kırmızı et dağıtımı gerçekleştirdik. Çoğunluğu dernek bütçemizden karşılanmak üzere 2021 yılında toplamda bin 12 yetim ve yoksul çocuğa toplamda 150 bin TL giyim yardımında bulunduk. 107 aileye toplamda 31 bin 30 TL değerinde temizlik malzemesi yardımında bulunduk. 2021 yılında, 524 aileye toplamda 139 bin 540 TL nakdi yardım dağıtımı gerçekleştirdik.

2021 yılında 320 öğrenciye toplamda 26 bin 855 TL değerinde kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk. 2021 yılında kermesten gelen 32 bin TL gelirle 210 yetim ve yoksul çocuğu giydirme imkânı elde ettik. 2021 yılı faaliyetlerimizde 6 bin 717 aileye, toplamda 1 milyon 51 bin 243 TL değerinde insani yardımda bulunduk. Gözleri yolumuzu gözleyen, daha binlerce insani yardıma muhtaç kardeşimiz bu şehirde bizleri bekliyor.”

Yurt dışı faaliyetleri

Yurt dışı faaliyetlerine ilişkin de bilgi veren Güzel, “210 kurban kesimine aracılık yaptık. Bu kurbanların etlerinin açlık sorunu çeken Afrika ülkelerindeki yoksul kardeşlerimize ulaşmasına aracılık ettik. Hayırseverlerimizden gelen bağışlarla, 2021 yılında Afrika’nın farklı ülkelerinde 12 adet su kuyusu açmaya aracılık ettik. Başta Filistin ve Afrika ülkeleri olmak üzere on binlerce mevlit yemeğinin ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmasına aracılık ettik.  Süt Keçisi Projemiz ile hayırseverlerimizin bağışları ile 12 Afrikalı ailenin geçim umudu olduk. Gazze’ye Umut Ol acil yardım çağrısına destek vererek nakdi yardımda bulunan kardeşlerimizin bağışlarına aracı olarak insani yardımlarının Filistinli kardeşlerimize ulaştırılmasına aracılık ettik.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında mübarek üç ayların hürmetine yardıma muhtaç insanlar için gıda kolisi hazırlıklarına başladıklarını belirten Güzel, önümüzdeki hafta içerisinde 500’ü aşkın ihtiyaç sahibi aileye yardımlarını ulaştıracaklarını söyledi.

Son olarak İdlib, Yemen ve Afganistan’da insanlık dramının yaşandığına dikkat çeken Güzel, bu ülkeler için hayırseverlere acil yardım çağrısında bulundu.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir