• DOLAR 32.564
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.102
  • ...
Bitlis'te yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bir haftayı aşkındır kentte aralıklar etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlar nedeniyle bazı köylere ulaşım sağlanamıyor.

Köylerde rahatsızlanan vatandaşlar, zorlukla hastanelere ulaştırılıyor. Kent genelinde karla mücadele çalışması ise aralıksız devam ediyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 106 köye ulaşımın sağlanamadığını, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktardı.

Belediyeye ait iş makineleri ise kentte kapanan ana ve ara arterlerde çalışma yürütürken, karayolları ekipleri ise kara yolunda karla mücadele çalışmasını gerçekleştiriyor.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji il müdürlüğünden yapılan açıklamada ise aralıklarla etkili olan yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği, buzlanma, don olayı, kar örtüsünün fazla olduğu yerler ve yüksek kesimlerde çiğ tehlikesi ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir