• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
STK`ların Raid Salah`a Desteği Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık bir haftadır İngiltere’de gözaltında tutulan Salah’ın serbest bırakılmasını isteyen çeşitli sivil toplum kuruluşları İstanbul’da İngiliz Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgür-Der, Mazlumder ve Mavi Marmara Derneği üyeleri İngiltere`nin Beyoğlu`nda bulunan İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Burada grup adına bir açıklama yapan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, Salah`ın davet edildiği bir konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere aldığı İngiltere vizesiyle hiç bir sorun yaşamadan ülkeye giriş yaptığını ancak 28 Haziran`da otel odasında İngiliz polisince giriş izni olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi.

Siyonist lobinin İngiliz hükümetine baskı kurduğunu söyleyen Kaya, Salah`ın sınır dışı talebine itiraz ettiğini ve 2 Temmuz`da tutuklanarak cezaevine gönderildiğini anlattı. Filistin halkının önde gelen temsilcilerinden ve savunucularından olan Salah`a 6 Temmuz`da mahkemeye çıkarılacağının söylendiğini ifade eden Kaya, avukatı ile görüşmesine ise 11 Temmuz`da izin verileceğini aktardı.

Kaya, İngiliz hükümetinden bir an önce Şeyh Raid Salah`ın serbest bırakılmasını istedi. Rıdvan Kaya’nın ardından kısa bir konuşma yapan gazeteci-yazar Ahmet Varol da İngiltere’nin “İsrail’in ileri karakolu” gibi hareket ettiğini belirtirken Salah’ın bir an önce serbest bırakılarak konferanslarına devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Varol, konuşmasında Şeyh Raid Salah özgür bırakılıncaya kadar tepkilerine devam edeceklerini söyledi.

``Raid Salah`a özgürlük``, ``Kudüs muhafızı Raid Salah özgür bırakılsın`` pankartları taşıyan ve Filistin bayrakları açan aktivistler, yapılan konuşmaların ardından konsolosluk binası önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

Timetürk


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir