• DOLAR 32.342
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2239.671
  • ...
Meteoroloji yeni yağış uyarısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni yağışlar ile ilgili uyarıda bulunan Meteoroloji, yağışla birlikte yurdun çeşitli bölgelerinde çığ riski ile don ve buzlanma olayının yaşanabileceği, bu notada tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Çankırı çevreleri ile Eskişehir ve Ankara’nın kuzey kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor." ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada yağışlarla birlikte uyarılarda Meteoroloji, "Yağışların, Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Ordu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Hakkari, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevreleri, Sakarya ve Kocaeli’nin kuzeyi ile Van’ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor." ifadeleri yer aldı.

Trakya ile Kuzey Ege'de 1 ila 3 derece sıcaklığın artacağı belirtilen açıklamada diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı, sıcaklığın ülke genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin edildiği belirtildi.

Meteoroloji'den Adıyaman, Bingöl, Elazığ, Gaziantep, Trabzon, Şanlıurfa, Kilis, Artvin, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Malatya, Rize, Tunceli, Batman illeri için turuncu kodlu kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji, Bolu, Hakkari, Kocaeli, Muş, Sakarya, Zonguldak, Şırnak, Bitlis, Kastamonu, Siirt, Van, Bartın, Düzce illeri içinse sarı kodlu kar yağışı uyarısı yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir