• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Kar "esaret, kâbus" değil rahmet ve berekettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Malatya’da yaklaşık 2 haftadır belli aralıklarla kar yağışı devam ediyor. Özellikle pazar gününden itibaren tekrar başlayan kar yağışı şehir merkezinde bazı yerlerde 50 santimi bulurken, kırsal ve yüksek kesimlerde ise bir metreyi aşmış durumda.

Yıllardır şehir merkezine böyle karın yağmadığını ve yağışlardan dolayı çok sevindiklerini belirten vatandaşlar, kar yağışıyla birlikte yer altı su kaynaklarının dolacağını, mahsullerin verimli ve bereketli olacağını kaydettiler.

Son günlere bazı TV kanallarının kar yağışını esaret ve kâbus olarak lanse etmelerine tepki gösteren vatandaşlar, bunun yanlış olduğunu belirterek, aksine kar yağışının rahmet ve bereket olduğunu dile getirdiler.

Belediyelerin kar temizleme çalışmalarında sınıfta kaldığını belirten esnaf ve vatandaşlar, 4 gündür araçlarını kardan dolayı çıkaramadıklarını, bazı bölgelere toplu taşıma araçlarının gidemediği için bazen bir saat yürüyerek çarşıya gelmek zorunda kaldıklarını ve belediye ekiplerinin çarşı merkezindeki karı temizlemediği için kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştıklarını söylediler.

"Kar Allah’ın bizlere verdiği bir nimettir"

Hüsamettin Süt

Yaklaşık 20 yıldır Malatya’da yaşadığını ve ilk defa böyle yoğun kar yağışını gördüğünü söyleyen Hüsamettin Süt, "Kar, Allah’ın (Celle Celaluhu) bizlere verdiği bir nimettir. Allah’ın bizlere verdiği nimetlere şükretmeliyiz. Rabbimizden kar yağmasını istedik, çok şükür rahmetini üzerimize yağdırdı." diyerek yaşadığı sevinci dile getirdi.

"Çeşmelerimiz kurumuştu, inşallah suyumuz çoğalır ve mahsuller verimli olur"

Hüseyin Yıldız

Vatandaşlardan Hüseyin Yıldız, "Malatya’ya bu şekilde kar yağmayalı 15 seneyi geçti. Çeşmelerimiz kurumuştu çok şükür kar yağdı. İnşaallah suyumuz da çoğalır bağ bahçelerimiz de verimi olur. 50-60 yıl önce Malatya’ya bir buçuk metre kar yağıyordu. Şimdi ise kaç senedir az yağıyordu, çok şükür bu sene iyi yağıyor." diyerek duygularını paylaştı.

"Bugünleri bize gösterdiği için Rabbimize şükürler olsun"

İrfan Okdar

İrfan Okdar, "Bugünleri bize gösterdiği ve rahmetini üzerimize yağdırdığı için Rabbimize şükürler olsun. Geçen sene kuraklık nedeniyle mahsuller pek iyi değildi, inşallah yağan rahmet nedeniyle önümüzdeki seneler mahsuller daha verimli ve bereketli olur." dileğinde bulundu.

"Otobüs ve minibüsler gelmiyor, merkeze gelmek için bir saat yol yürüyoruz!"

İsmini vermek istemeyen kadın ise "Kar yağışı gerçekten çok güzel bir duygu, işim olmasa 7/24 içerisinde kalmak isterim. Belediyelerde yolları açmak için biraz çaba harcasalar iyi olurdu ama öyle bir çabaları yok sadece merkezde çalışıyorlar. Battalgazi tarafını düşünen yok. Buradan Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum. Battalgazi tarafına otobüsler, minibüsler gelmiyor, ulaşım yok! Merkeze gelmek için bir saat yol yürüyoruz. Bununla ilgili çalışma yapsalar iyi olur." dedi.

"Rahmetin yağması çok güzel oldu ancak belediyemiz her yönüyle sınıfta kaldı"

Kerem Tataroğlu

Malatya’ya yıllar sonra böyle bir karın yağmasından dolayı çok sevinçli olduğunu dile getiren Kerem Tataroğlu, "Doğma büyüme Malatyalıyım. Belki 30 senedir bu şekilde rahmet yağmamıştı. Rahmetin yağması çok güzel oldu. Ancak belediyemiz her yönüyle sınıfta kaldı. Çalışma yok, 4 gündür aracımı evimin önünden çıkartamıyorum. Sözde 400 araçla işe başladılar ama her yönüyle sınıfta kaldı. Tedbiri daha önce almaları lazımdı. Çünkü meteoroloji kar yağacağını daha önceden bildirmişti." diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

"Kar yağmazsa su olmaz, su olmazsa hayat olmaz"

Bayram Zengin

45 yıldan beri böyle bir kar yağışını görmediğini söyleyen Bayram Zengin, "İnşallah devamını bekliyoruz. Çünkü su olmasa hayat olmaz. Bazıları beyaz kâbus diyorlar ama yanlış bir kelime, karın yağması kâbus değil, rahmet ve berekettir. Bazı kanallar kâbus diye sunuyorlar ama Allah’ın rahmetidir. İnşallah daha da bol yağar. Çünkü kar yağmasa su olmaz, su olmasa hayat olmaz." dedi.

"Daha ilk yağan karı temizlememişler, dükkanımızın önünü temizlemeye çalışıyoruz, fırça çekçekle kar kürüyoruz"

Oktay Şafak

Esnaftan Oktay Şafak, "Maalesef belediyemiz çalışmıyor, kuyumcular çarşısı kar altında. Daha ilk yağan karı temizlememişler. Tuzlama yok, çalışma yok. Belediyemiz 'bu sene kar çok yağdı' diyebilir ama Meteoroloji bir haftadan önce kar yağacağının haberini veriyor. Şu an mahalleler kapalı, aracımla işime gelemedim. Belediyemizden bu konuda destek bekliyoruz ama 2 haftadır destek görmedik. Battalgazi Belediyesine karın kaldırılıp tuzlama yapılması için 3 defa kayıt oluşturduk ama görüldüğü gibi kar olduğu gibi duruyor. Burada esnafın kardan dolayı müşteri gelemiyor, buradan geçenler kayıyor. Haliyle iş başa düştü paspasla dükkanımızın önünü temizlemeye çalışıyoruz, fırça ve çekçekle kar kürüyoruz. Artık Belediyenin söyleyeceği hiçbir cümleye artık inanmayacağım." ifadelerini kullandı

"Beyaz kâbus, beyaz esaret diye bir şey yok; yağan rahmet ve berekettir"

Mehmet Ceyhan

Malatya’ya kar rahmetinin çok güzel yağdığını söyleyen Mehmet Ceyhan, "Bazı insanlar, 'beyaz kâbus, beyaz esaret geldi' diyorlar. Aslında Allah’ın rahmeti yağdı ve bu rahmeti üzerimize yağdırdığı için binlerce şükürler olsun. Çünkü bu kar eriyip su olacak. Çiftçisi, besicisi, seracısı her kesim bu kardan yararlanacak. Şimdiye kadar kar yağmıyor diye şikâyet ediyorlardı. Şimdi Allah rahmetini yağdırdı, Allah’ın işine karışıyorlar. Beyaz kâbus, beyaz esaret diye bir şey yok, yağan rahmettir. Yaklaşık 15 yıldır böyle bir kar yağmamıştı. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır." diyerek sevincini dile getirdi.

"Rahmet yağmaz ise değil Türkiye tüm dünya susuz kalır!"

Halit Gürsul

Yaklaşık 5-6 yıldır böyle bir yağışı beklediklerini kaydeden Halit Gürsul, "Çok şükür Cenab-ı Allah rahmetini yağdırdı. Çünkü 5-6 yıldır bunu bekliyorduk. İnşallah bu yağışlar sayesinde su çoğalacak ve ekinler verimli olacak. Bize rahmetini yağdırdığı için ne kadar şükretsek azdır. Bazı kanallar, kar yağışını beyaz esaret, beyaz kâbus diye veriyorlar ama bu çok yanlıştır. Eğer Allah rahmetini yağdırmasa, değil Türkiye tüm dünya susuz kalır. Bir insan susuz kaç gün dayanabilir yaptıkları yanlıştır." diyerek tepkisini dile getirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir