• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
HÜDA PAR Batman'da soygunda öldürülen Ahmet Eren'in ailesini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Beşiri ilçesine Bağlı İkiköprü (Aviskê) beldesinde yaşan hırsızlık olayında Ahmet Eren (15) hayatını kaybetmişti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Beşiri İlçe Başkanı Mehmet Ali Şimşek ve beraberindeki heyet, ilçeye Bağlı İkiköprü beldesinde Eren ailesine taziyesine ziyaretinde bulundu.

 

Taziyede Eren ailesine başsağlığı dileyen Şahin, olayın yaşandığı benzinlik istasyonuna giderek burada açıklamada bulundu.

Davut Şahin

Böylesi bir olayın yaşanmasının üzüntü verici olduğunu belirten Şahin, "İki gün önce bu benzin istasyonunda menfur, üzüntü verici ve yürek parçalayan bir hadise yaşandı. Hırsızlar benzinliğin market ve kasasını soymaya gelince istasyonlarında nöbet tutan 15 yaşındaki Ahmet Eren kardeşimizi de katledip kaçıp gitmişler. Son zamanlarda hırsızlık olaylarının artığını dile getirdik. Bunlara etkin bir şekilde müdahale edilmesi ve menfur olayların önünün alınmasını söylemiştik. Bugün acılı ailemizin ziyaret edip tazelerimizi ve hüznümüzü dile getirdik. Ancak bu süreçte hayatını kaybeden Ahmet'i geri getirmek mümkün değildir." dedi.

"Canilerin yakalanıp gerekli cezalara çarptırılmasını istiyoruz"

Batman'ın bu tür olaylarla anılmasını istemediklerini ifade eden Şahin, "Batman'ımızın bu elim ve üzücü olaylarla anılmasını istemiyoruz. Her şeyden önce bu olayın aydınlatılmasını, bu katil ve canilerin yakalanıp gerekli cezaların çarptırılmasını istiyoruz. Tabi ki bu devletin birinci görevidir. Bu menfur olayların tekrarlanmaması, yaşanmaması ve Batman'ımızın böyle hadiselerle anılmaması için başta mülki amirler olmak üzere, il müftülüğü, siyasi partiler, STK'lar ve bütün bir halk olarak özellikle gençliğin özene dönmesi, Kur'an-ı Kerim'e dönmesi, Rabbini ve İslam'ı tanıması için bir çalışma ve çaba içerisinde girmemiz lazım. Çünkü bizim başka da bir çaremiz yoktur." diye konuştu.

"Rabbim tekrar bu olayları ve acıları bize yaşatmasın"

Açıklamasının devamında Şahin, şunları söyledi: "Gençlik Allah'ı tanımazsa, ahiret bilincine kavuşmazsa, cenneti, cehennemi anlamazsa bu şuurlara ve bilinçlere ulaşmazsa bu acı ve hüzün verici olaylar korkarız ki devam eder. Bu olayların tekrar yaşanmaması için, gençliğin kendine gelmesi için, toplumun huzuru ve selameti için gençlerin özü olan Kur'an-ı Kerime dönmesi elzemdir gereklidir. Yoksa halk olarak huzur bulamayız. Tekrardan Ahmet'e rahmet diliyor ailesine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Rabbim tekrar bu olayları ve acıları bize yaşatmasın."(İLKHA) 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir