• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Metaverse talimatı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Önceki gün yapılan MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına Metaverse ile ilgili çalıştay düzenlenmesi için talimat verdiği belirtildi.  Toplantıda ayrıca, kendisine yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile ilgili yürütülen yargı sürecinin takip edilmesi talimatını verdi.

380 bin tweet!

Twitter'da Kabaş'la ilgili açılan etiketle atılan 380 bin tweet'in de değerlendirildiği toplantıda Erdoğan'ın kurmaylarına "Gündem belirleme konusunda güzel bir ivme yakaladık. Bunu devam ettirelim" dediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanan Sedef Kabaş'la ilgili sosyal medyadan atılan tweet'ler de masaya yatırıldı. Twitter'dan Kabaş'la ilgili açılan etiketle 380 bin tweet atıldığı ve bu tweet'lerin 18 milyon kez görüntülendiği bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu rakamlarla ilgili "Gündem belirleme konusunda güzel bir ivme yakaladık. Bunu devam ettirelim" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Metaversa talimatı!

Öte yandan, toplantıda AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri de Metaverse ile ilgili bir sunum yaptı. Sunumda Twitter, Instagram ve Facebook gibi birçok sosyal medyanın yakında bu dünyaya taşınabileceği, kripto paranın da Metaverse ile bağlantılı olduğu aktarıldı. Parti kurmayları "Gelişmeleri takip etmemiz lazım. Temkinli davranmalıyız. Bu alandaki gelişmelerde öncü de olmamız gerekiyor. Ancak, bizim burada yapacağımız her şey o dünyanın ticarileşmiş kısmını meşrulaştırmaya dönük de olabilir. Ona da dikkat etmemiz gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Hassas bir konu!

Türkiye gazetesinin haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Metaverse ile ilgili "Hassas bir konu. İyi ve titiz bir çalışma yapın. Konuyla ilgili alanında uzman isimlerin katıldığı bir çalıştay düzenleyin" dediği öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir