• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Evim Mağdurları, yetkililerin seslerini duymasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 2 Temmuz'da almış olduğu karar doğrultusunda 21 şirketin tasfiye edilerek Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmesi kararı, evim mağdurlarının sayısını ikiye katladı.

Ev ve araç sahibi olmak arzusuyla para yatırdıkları şirketlerin tasfiye edilmesi sonrası platform oluşturan mağdurlar geçtiğimiz aylarda AK Parti İl Başkanlıkları önünde basın açıklaması yaparak mağduriyetlerini dile getirdiler.

Yaklaşık 54 bin kişilik evim mağduru sosyal medya üzerinden anlaşarak seslerini duyurmak üzere İstanbul Şişli'de bulunan TMSF binasının önünde toplandı.

TMSF önüne gidemeyen bazı mağdurlarda memleketleri Diyarbakır'dan hükümete seslenerek söz konusu soruna çare bulunmasını istedi.

Mehmet Şah Turgay

"TMSF 8 aydır bir çözüm sunmadı, insanlar mağdur"

Diyarbakırlı mağdurlardan Mehmet Şah Turgay, yaşadığı mağduriyeti dile getirerek "2021 yılında faizsiz finans firmalarına başvuruda bulundum. 2021 Ağustos ayında evi bana teslim etmeleri lazımdı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bu tür firmalara düzenleme getirildi ve BDDK'nın tasfiyesiyle TMSF'ye devredildi. TMSF ise 8 aydır bir çözüm sunmadı, insanlar mağdur. Milletvekillerine ve yetkililere sesleniyorum. Bizim gibi mağdurlar için somut bir adım atılsın. Boşanacak ve intihar edecek duruma gelenler var." dedi.

Turgay, "115 bin TL teslimat verdim. Bu firmaya başvuruda bulunduğum zaman altınlarımı satarak girdim ve zarar ettim. BDDK bu firmaları tasfiye ettiğinde 'paranızı alırsınız' diyerek TMSF'ye devretti. Bu sefer de TMSF bizi mağdur etmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Evim mağdurları adı altında platform oluşturduklarını dile getiren Turgay, "Bu platformda ulaşabildiğimiz firma sahipleriyle görüştük. Kendileri 'biz buradayız, kaçmadık ve paralarda ortada' dediler. En son TMSF bir bilanço yayımladı. Bu bilançoda mağdur edilecek bir firma yok, hepsi de mal varlıkları ortadadır bellidir." diye belirtti.

Süleyman Aksel

"Enflasyon karşısında yatırdığım paramın değeri kalmadı"

Araba alma düşüncesiyle katıldığı organizasyonda mağdur edilen Süleyman Aksel, yetkililerin şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadığını belirterek "2020 yılının 11'inci ayında Birikim Evime araç alımı için 80 bin TL'lik kayıt yaptık. Aracın 8 ayda teslim edileceğini söylediler. 20 Temmuz teslimat tarihimdi. Devlet 2 Temmuz'da 21 şirketi tasfiye etti ve bu tasfiyede birikim evim aralarında olduğu için bizlerde mağdur olduk. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Söz konusu sisteme yatırdıkları paranın günümüz enflasyonu karşısında tüm değerini yitirdiğini söyleyen Aksel, "Şu anda içeride 45 bin TL param var ve enflasyon karşısında bu paramın değeri gitti, heba oldu. Hükümetten tek talebimiz 54 bin mağdurla ilgilenmesini istiyoruz. Bu insanlar gerçek anlamda perişan durumda. Kendi çoluk-çocuğumuzun rızkından kısarak bu sisteme girdik. Ne yazık ki şu ana kadar herhangi bir şeffaf açıklama yapılmadı. Kapatılan 21 şirketin hesapları açık olan firmalara devredileceği hususunda geçtiğimiz ay bir açıklama yapılacaktı. O açıklamada yapılmadı." diye belirtti.

"Mağduriyetimizi nasıl dile getireceğimizi bilemiyoruz"

Aksel, "Bu sisteme katılım sürecinde 4 cumhuriyet altını bozdum. 16 bin TL peşinat verdim. Geri kalanı ise her ay maaşımdan, çoluk-çocuğumun rızkından kısarak veriyordum. Bir araç sahibi olmak için bu sisteme girdik ama ne yazık ki halen beklemedeyiz. Hükümetten açıklama bekliyoruz." dedi.

Devrim Yılmaz

Evim mağdurlarından Devrim Yılmaz ise şunları söyledi:

"Arkadaşımın eşinin altınları bozdurarak sisteme dahil olduğunu görünce ben de katılmak istedim ve 2020 ocak ayında evim sistemine başvuruda bulundum. Araba almak için elimdeki birikimimin bir kısmını verdim. Bir yandan firmaların kapama sürecine gelmesi diğer yandan ödeme konusunda sıkıntı yaşayınca vazgeçmek istedim. Vazgeçmek istediğimi beyan edince paramı alamadım. Mağduriyetimizi nasıl dile getireceğimizi bilemiyoruz. Biz mağdur olduk, başkaları olmasın. Hükümetten talebimiz, bu tür firmalar kurulmuşsa denetlensin. Hiç olmazsa başkaları mağdur olmaz." (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir