• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İBB krizi yönetemedi! HER ŞEY ÇOK KÖTÜ OLDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Erkan Yavuz - DOĞRUHABER

Göreve geldikleri günden bu yana heykel açılışları gündemden düşmeyen CHP’li belediyeler iş hizmet üretmeye geldiği zaman sınıfta kalıyor. Günlerdir meteoroloji tarafından yapılan kar uyarılarını dikkate almayan CHP’li İBB yönetimi, İstanbul’u felaketin eşiğine getirdi. Seçimlerden önce ‘her şey çok güzel olacak’ sloganı ile yola çıkan Ekrem İmamoğlu, yollarda gerekli önlemleri almayarak milyonlarca İstanbulluya kâbusu yaşattı. Kendisini eleştirenleri ‘trol’ olarak değerlendiren İmamoğlu’na vatandaşlar sosyal medya üzerinden ‘her şey çok kötü oldu’ diyerek tepki gösterdi.

TÜM UYARILARA RAĞMEN İBB GEREKLİ TEDBİRİ ALMADI

İstanbul'da Meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı, önceki gün öğleden sonra da kentin batı ve kuzey ilçelerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, kenti adeta esir aldı. Mesai saatinin bitimiyle evlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, kara yoluyla ulaşımın durma noktasına geldiği kentte metro ve metrobüs duraklarına akın edince, buralarda izdiham yaşandı. Bazı metrobüs duraklarında, üst geçitlerde adım atacak yer kalmadı. Kar yağışı nedeniyle bazı tramvay seferleri iptal edildi. Trafiğin durduğu noktalarda pek çok kişi araçlarında mahsur kaldı. Trafiğin durduğu ana hatlarda, binlerce İstanbullu, yoğun kar yağışının altında araçlarında yardım bekledi. Gece boyunca kar yağışının en yoğun olduğu yerlerde ilçe belediye ekipleri ve bazı sivil toplum kuruluşları, yolda kalan araçlardaki vatandaşlara, çay, çorba, su ve yiyecek dağıttı. Birçok vatandaş aracını yol kenarlarına bırakarak yaya olarak evlerinin yolunu tuttu. Kuzey Marmara Otoyolu Yassıören-Odayeri arasında araçlarında mahsur kalanların yardımına ise İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yetişti. Mahsur kalan vatandaşlar bölgeden jandarmaya ait araçlarla tahliye edildi.

BAKANLAR BÖLGEYE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Yunus Sezer de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine İstanbul'a geldi. Bakan Soylu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğündeki toplantının ardından Mahmutbey Gişeler civarında araçlarında mahsur kalan vatandaşları ziyaret etti. Soylu, yürüyerek birkaç saatini geçirdiği bölgedeki gözlemlerini ve yaşanan aksaklıkları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya iletti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, acil sağlık hizmetlerinde aksamaların önüne geçebilmek için, koşullara uygun donanıma sahip UMKE ekiplerinin şehrin farklı noktalarında görevlendirildiğini duyurdu.

VALİLİK 5 BİNDEN FAZLA KİŞİNİN MAHSUR KALDIĞINI DUYURDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 05.30 itibarıyla kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin de otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini bildirdi.

71 CAMİ GECE BOYUNCA MİSAFİRLER İÇİN AÇIK TUTULDU

Yolda kalan vatandaşların gidebilmeleri için güzergahlardaki 71 caminin gece boyunca açık tutulduğunu duyuran Yerlikaya ayrıca, Anadolu ve Trakya istikametlerinden şehre araç girişi çıkış kısıtlamasının sürdüğünü bildirdi.

KAR KALINLIĞI 85 SANTİME KADAR YÜKSELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaları İBB Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) izledi. Yağan karı "afet yağışı" olarak nitelendiren İmamoğlu, Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi ilçelerde bazı bölgelerde kar kalınlığının 80-85 santime kadar yükseldiğine, kent merkezinde en az yağışın olduğu yerde kar kalınlığının 35 santim civarında olduğuna dikkati çekti.

VATANDAŞLAR SABAH İETT OTOBÜSÜ BULAMADI

İstanbul Valiliğinin toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların çıkışına izin verilmeyeceğini duyurmasının ardından işlerine gitmek üzere yola çıkan ve toplu taşıma araçlarına yönelen vatandaşlar ise İETT otobüsü bulmakta zorlandı. Birçok kişi, yoğun kar altında uzun mesafeleri yürümek zorunda kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluğu Haritası verilerine göre dün sabah saat 08.00 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 49 olarak ölçüldü.

OTOYOL VE D-100'DE PARK EDİLMİŞ ÖZEL ARAÇLARIN KALDIRILMASI İSTENDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için otoyol ve D-100'de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım." ifadelerini kullandı.

ÖZEL ARAÇLARIN KÖPRÜLERDEN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

İstanbul Valiliğinin kararı doğrultusunda polis ekiplerince köprü bağlantı yollarında kontrol noktaları oluşturuldu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Edirne istikametine Kavacık mevkiinde kontrol gerçekleştiren polis ekiplerinin, özel aracıyla trafiğe çıkanları Kavacık, Beykoz, Riva sapağına yönlendirmesi nedeniyle TEM Otoyolu'nda trafik yoğunluğu oluştu. Polis ekipleri ayrıca araçların kış lastiği takıp takmadığını da kontrol etti. Jandarma ekipleri ise Göktürk'ten İstanbul Havalimanı'na giden D-20 yolunda kontrol noktası oluşturdu. Burada özel araçları denetleyen jandarma ekipleri, izni olmayanların yola devam etmelerine izin vermedi. Kuzey Marmara bağlantı yollarına giren tırların geçişine izin verilmezken, Eyüpsultan ilçesine bağlı Odayeri köyünü Kuzey Marmara Otoyolu'na bağlayan yolda tırlar bekliyor.

YOL KENARINA PARK EDİLEN ARAÇLAR ÇALIŞMALARI AKSATTI

Yoğun kar nedeniyle çok sayıda sürücünün araçlarını yol kenarına park etmesi ekiplerin çalışmalarında aksamalara neden oldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Otoyol ve D-100'de park edilmiş özel araçların sahipleri tarafından kaldırılmasını istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de ana arterlerde tuzlama çalışması yürüttü. Ana arterlerin dışında kalan yollarda ise yoğun kar biriktiği gözlendi. Bazı bölgelerde karın ağırlığını kaldıramayan ağaçlar devrildi. Otobüs duraklarında yaşanan yoğunluk nedeniyle de birçok vatandaş uzun mesafeler yürümek zorunda kaldı.

MAHSUR KALAN 71 KİŞİ HADIMKÖY KIŞLASI'NDA MİSAFİR EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul’daki yoğun kar yağışında mahsur kalan 71 kişinin Hadımköy Kışla Komutanlığı'nda misafir edildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy'de mahsur kalanlara yardım eli uzatıldığı belirtildi. Hadımköy Kışla Komutanlığı'nda 71 kişinin misafir edildiği kaydedilen açıklamada, "AFAD ile koordineli olarak kar temizliği ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere İstanbul garnizon birliklerindeki iş makineleri hazırlanmış ayrıca 2, 3 ve 5'inci Kolordu Komutanlıklarımızdaki iş makinelerinin de İstanbul'a sevki için planlama yapılmıştır." ifadesine yer verildi.

SOSYAL MEDYADA İMAMOĞLU’NA TEPKİ YAĞDI

İBB’nin karla mücadelede önlem almamasını eleştiren binlerce sosyal medya kullanıcısı Ekrem İmamoğlu ve diğer yetkililere tepki gösterdi. Uyarıları dikkate almayıp İstanbul’un bu hale gelmesinde baş rol oynayan İmamoğlu ve ekibinin istifasını isteyen sosyal medya kullanıcıları, kendilerine ‘trol ‘ yakıştırması yapıp tiye alan İBB sözcüsü Murat Ongun’a ise ateş püskürdü.

“İSTANBUL BUNU HAK ETMİYOR. RESMEN REZALET!”

Sosyal medya hesabı üzerinden İBB’yi eleştiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı / Sosyal İşler Başkanı Abdullah Aslan, “İstanbul bunu hak etmiyor. Resmen rezalet! İBB çalışmayınca ilçe belediyeleri niye bu kadar aciz?! Tıkanan yol kenarlarında park halindeki kar temizleme araçlarının yakıtları mı bitik?(!) Araçlardan inip uyardıklarımız oldu! Ama faydasız! Bilinçli bir boşverme gözlendi resmen!”dedi.

“YARIN ALLAH GÖSTERMESİN DEPREM OLSA NE OLACAK?”

İstanbul’da oluşan manzaranın içler acısı olduğunu belirten Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan,  “İETT’leri halkın ittirmesi falan bir şekilde hallediliyordu ama bu karda gördüğümüz manzaralar çok fena, İstanbul’da oturan biri olarak söylüyorum maalesef İBB’den umudum yok. Bir şekilde her ilçede halktan oluşan acil kriz timleri kurulmalı! 1 hafta önceden geleceği belli olan

Karda önlem alınamaması, tuzla yapan kamyonun başka araçları biçip geçmesi metro seferlerinin durması kabul edilemez. Bir de İBB yöneticisinin balıkçıda olduğu gerçek ise bu affedilemez! Evet karda balık iyi olur ama sen herhangi biri değilsin bunu başka nasıl anlatabiliriz?

Bir şey de diyemiyoruz. Hep mağdur edebiyatı, ne desek troll oluyoruz hizmet istemek trollük mü? Ağzımızdan ne çıksa başka yere çekiliyor. Murat Ongun şu bu benim şahıslarla işim yok, iletişimi iyi yapacağım göz boyayacağım derken biraz hizmet yapın kardeşim! Belediye hizmettir

Koskoca İBB’yi PR medya ve algı merkezi şirketine çevirip hizmeti unuttunuz! İnsanları susturmak ve üzerlerine trollerinizi salmak yerine işinizi yapın işinizi! #imamoğluistifa

Yarın Allah göstermesin Deprem olsa ne olacak? O zaman nereye gidecek İBB başkanı? Depreme hazır mı İstanbul?” diyerek tepki gösterdi.

“CHP'Lİ İBB'NİN BASİRETSİZ LİYAKATSİZ YÖNETİCİLERİ YÜZÜNDEN İNSANLAR MAĞDUR OLDU”

Bereket olan karın felakate dönüşmesinin baş sorumlusunun Ekrem İmamoğlu olduğuna vurgu yapan Gazetemizin Genel Müdürü M.Said Özcan, şu ifadelerle tepki gösterdi: “İstanbul'da kar bereketi var ancak bunun felakete dönüşmesine vesile olan CHP'li İBB'nin basiretsiz liyakatsiz yöneticileri yüzünden insanlar saatlerdir yollarda ve halen bile mahsur. CHP'li İBB'yi anladık da diğer belediyeler, Karayolları, Valilik neden ilgisiz! #imamoğluistifa

İBB cenazeyi yolda bıraktı iddiası

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yeterli tedbir almaması sonucu binlerce araç yolda kaldı. İddialara göre cenaze yüklü cenaze arabası da karda yol gidemeyince görevliler tarafından terk edildi ve cenaze ortada kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) aracıyla cenaze taşıyan bir araç da yolda kalırken iddiaya göre görevliler, cenaze sahibine kendi imkanlarıyla camiye gitmelerini söyledi. Durum üzerine şaşkınlık yaşayan vatandaş, cenazeyi servis yardımı istedikleri Sultangazi Belediyesi’nin aracına taşıdı.

"İBB'DEN YARDIM İSTEDİM 'YAPACAK BİR ŞEY YOK' DEDİLER"

Yaşananları anlatan cenaze sahibi şunları söyledi: "Cenazeye gidecektik, kar yağışı yüzünden yollar kapandı. İmam ve şoför cenazemizi alıp bize 1,5 kilometre ilerideki camiye taşımamızı söyledi. Ben büyükşehir belediyesinin buraya kepçe ya da traktör göndermesini, yolu açmasını, yardımcı olmalarını söyledim. Arkadaşlar yapacak bir şeyleri olmadığını söylediler, 153’ü aramamı söylediler. Sultangazi Belediyesi bize yardımcı oldu. Şu an cenazemiz Sultangazi Belediyesi aracında, bu yolun bir an önce açılıp cenazemizi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne ya da herhangi bir camiye ulaştırmamızı istiyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir