• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Batman'dan İdlib bölgesine bir tır insani yardım gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu İHH İnsani Yardım Vakfı Batman Şubesi tarafından, insanlık krizinin yaşandığı Suriye'nin İdlib halkına bir tır insani yardım malzemesi uğurladı.

Yardımlarla ilgili açıklama yapan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Ramazan Çelikal, ​yaklaşık 11 yıldan beri devam eden Suriye'deki savaş nedeniyle, yüzbinlerce insan hayatını kaybederken, kadın, çocuk, yaşlı milyonlarca insanın da evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

"İdlib'de halk baraka ve çadırlarda hayatta kalma mücadelesi vermekte"

Kış aylarının zor şartlarında bir nebze de olsa yardım etmeye çalıştıklarını belirten Çelikal, "Milyonlarca Suriyeli Türkiye gibi komşu ülkelere sığınmış, komşu ülkelere sığınma imkanı bulamayan milyonlarca sığınmacı da Türkiye sınırındaki İdlib'de baraka ve çadırlarda hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Son yıllardaki en soğuk kış mevsimini yaşadığımız bu günlerde, bizler kaloriferli sıcak evlerimizde yağan karın keyfini yaşarken, milyonlarca Suriyeli mülteci, dondurucu soğukta, karın altında çöken çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor." dedi.

"Mağdur ve mazlum Suriyeli kardeşlerimize bir tır yardım malzemesi gönderdik"

Çelikal, "İnsanı titreten dondurucu soğuk havada anneler çocuklarını belirli aralıklarla hareket ettirerek donmaktan koruyabilmektedir. Maalesef uzun yıllardır çadırlarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin fazlasıyla ihtiyaç duydukları yardımlarla, hayırseverlerin desteğiyle ancak hayatta kalabilmekte, yapılan yardımlar haricinde mültecilerin hayatlarını sürdürebilme imkanları bulunmamaktadır. Batman İHH ile Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu iş birliğiyle Batmanlı hayırseverlerin katkılarıyla, zorlu koşullarda hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimize bir tır yardım malzemesi göndermek için bugün toplanmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelikal, hayırseverlere teşekkür ederek sonlandırdığı konuşmasının ardından, yardım tırı dualarla İdlib'e uğurlandı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir