• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
CHP'den hükümete 'KDV ve ÖTV' çağrısı: Kış geçene kadar...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öztrak, "İran'dan gelen doğal gazda hemen hemen her kış sorun yaşanır ama bu nedenle ülkenin tamamında üretimin durdurulduğuna ilk kez şahit oluyoruz." dedi.

Hükümeti uyardıklarını, doğal gaz depolarında yeterince gaz olmadığını ve tedbir alınması gerektiğini söylediklerini ifade eden Öztrak, 2018 ve 2019'un ocak aylarında depoların yüzde 80'inin, 2020 ocak ayında yüzde 60'ının, 2021 ocak ayında ise yüzde 57'sinin dolu olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin böyle bir kriz anında uygulamaya koyacağı "Acil Eylem Planı"nın olmadığını savunan Öztrak, "Süt ve süt ürünleri, kimya, demir-çelik, alüminyum, cam, seramik, çimento, otomotiv gibi sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalarda bırakın 3 günlük elektrik kesintisini, 1 saatlik kesintinin bile çok büyük maliyeti var." diye konuştu.

Gıda fiyatlarının alıp başını gittiğini, elektrik kesintileri nedeniyle gıda krizinin daha da derinleşeceğini dile getiren Öztrak, kuru gıdadan bebek mamasına kadar her şeyin üretiminde aksama olacağını savundu.

Öztrak, "Hükümete çok açık bir çağrıda bulunuyoruz. Gıda tedarik zincirindeki tüm aşamalarda en azından bu kara kış geçene kadar, son yaşanan enerji krizinden sonra alınan tüm ÖTV ve KDV'yi sıfırlayın. Hem üreticinin hem tüketicinin üzerindeki yükü hafifletin. Hazine kaynaklarını zenginin mevduatına seferber etmek yerine millet için seferber edin." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir