• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
İstanbul'da kar esareti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da Meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı, dün öğleden sonra da kentin batı ve kuzey ilçelerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, kenti adeta esir aldı.

  • İstanbul'da yargı mensupları ve adliye çalışanları bugün idari izinli sayılacak 
  • İstanbul'un farklı noktalarında UMKE ekipleri görevlendirildi 
  • İstanbul'da yolda mahsur kalan 5 bin 57 kişi tahliye edildi 
  • İstanbul'da özel araçlar saat 13.00'e kadar trafiğe çıkamayacak 
  • İstanbul'da şehirler arası otobüslerin otogarlardan çıkış süresi uzatıldı 

Kar yağışı ve meydana gelen kazalar nedeniyle pek çok yol ulaşıma kapandı. Mesai saatinin bitimiyle evlerine gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, kara yoluyla ulaşımın durma noktasına geldiği kentte metro ve metrobüs duraklarına akın edince, buralarda izdiham yaşandı. Bazı metrobüs duraklarında, üst geçitlerde adım atacak yer kalmadı. Kar yağışı nedeniyle bazı tramvay seferleri iptal edildi.

Trafiğin durduğu noktalarda pek çok kişi araçlarında mahsur kaldı. Trafiğin durduğu ana hatlarda, binlerce İstanbullu, yoğun kar yağışının altında araçlarında yardım bekledi.

Gece boyunca kar yağışının en yoğun olduğu yerlerde ilçe belediye ekipleri ve bazı sivil toplum kuruluşları, yolda kalan araçlardaki vatandaşlara, çay, çorba, su ve yiyecek dağıttı. Birçok vatandaş aracını yol kenarlarına bırakarak yaya olarak evlerinin yolunu tuttu.

Valilik 5 binden fazla kişinin mahsur kaldığını duyurdu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 05.30 itibarıyla kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin de otel, misafirhane ve yurtlara yerleştirildiğini bildirdi.

Vatandaşlar sabah İETT otobüsü bulamadı

İstanbul Valiliğinin toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların çıkışına izin verilmeyeceğini duyurmasının ardından işlerine gitmek üzere yola çıkan ve toplu taşıma araçlarına yönelen vatandaşlar ise İETT otobüsü bulmakta zorlandı. Birçok kişi, yoğun kar altında uzun mesafeleri yürümek zorunda kaldı.

Gece iptal edilen T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı ve T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattında seferler yeniden başladı.

Otoyol ve D-100'de park edilmiş özel araçların kaldırılması istendi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karla mücadelemizin etkin şekilde sürdürülmesi için otoyol ve D-100'de park edilmiş özel araçların, sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Lütfen araçlarımızı bulundukları yerden süratle kaldıralım." ifadelerini kullandı.

THY İstanbul Havalimanında 13.00'ten itibaren uçuş yapılacağını duyurdu

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nın aşırı kar yağışından operasyona kapalı olması nedeniyle yurt içine 33 uçak yönlendirildiğini belirtti.

Toplam 5 bin 420 yolcunun otellerde misafir edildiğini kaydeden Ekşi, "İstanbul Havalimanı'nda pistleri ve operasyon alanlarını kardan temizlemek için yoğun çalışma devam etmektedir. Saat 13.00'ten sonra havalimanı uçuş faaliyetlerine başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir