• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Meteoroloji bölge bölge uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soğuk ve yağışlı hava yoğun bir şekilde etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın için bazı illere kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Malatya il genelinde ve Adıyaman'ın bazı kesimlerinde kar yağışının 50 santimetreye kadar ulaşması bekleniyor.

Gaziantep çevreleri ile Kilis’in kuzeyinde kar yağışlarına dikkat!

Gaziantep Çevreleri İle Kilis’in Kuzeyi için yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra Gaziantep il geneli ile Kilis’in kuzeyinde görülecek olan kar yağışlarının yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli (10 ila 25 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Akdeniz’de beklenen yağışlara dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) Doğu Akdeniz’de beklenen yağışların, sabah saatlerinden itibaren Mersin ve Adana, öğle saatlerinden sonra Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kıyı kesimlerde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, 200 m üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde Adana ve Mersin’de, Çarşamba (26.01.2022) günü öğle saatlerinden sonra bölgenin doğusunda etkisini kaybetmesi beklenen yağışların, sebep olacağı muhtemel başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, kıyılarda yağış anında kuvvetli rüzgar ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Malatya ve Adıyaman

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra Malatya ve Adıyaman çevrelerinde görülecek olan kar yağışlarının Malatya il geneli ile Adıyaman’ın kuzeyinde yoğun (20 ila 50 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsünün oluğu yerlerde çığ riski ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Konya ve Karaman 

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Konya ve Karaman çevrelerinde görülecek olan kar yağışlarının yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli (8 ila 25 cm) olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsünün oluğu yerlerde çığ riski ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güney Ege ve Akdeniz'de kuvvetli fırtına bekleniyor!

Güney Ege’de rüzgarın yarın (25.01.2022-Salı) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına, açıklarında yer yer 9 kuvvetinde (90km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Güney Ege’deki fırtınanın Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Batı Akdeniz’de rüzgarın yarın (Salı) ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğu, doğusu güneydoğudan 7 ila 9 (75-90km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın, akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Doğu Akdeniz’de rüzgarın yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu, doğusu güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Çarşamba günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir