• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Kar yağışının vurduğu İstanbul'da son durum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun kar yağışı İstanbul'da yaşamı felç etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'a Trakya istikametinden girişler durduruldu. Mesai saatleri erkene alındı, uçuşlar iptal edildi. 

Tüm Uçuşlar İptal!

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün 52 uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Üstün; “Hava koşullarının operasyonlarımıza olumsuz etkisini en aza indirmek amacıyla tedbirler almaya devam ediyoruz. 24 Ocak tarihli, İstanbul Havalimanı kalkışlı ve varışlı toplam 52 seferimiz iptal edilmiştir. Uçuş durumunuzu web sitemizde sorgulayabilirsiniz” dedi.

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ’den (HEAŞ) yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan 24 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilecek uçuşların yüzde 15 azaltılacağını duyurdu. Açıklamada, “Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

THY tarafından yapılan açıklamada ise kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın 04.00'a kadar tüm uçuşların durdurulduğu açıklandı.

AVM'ler erken kapanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’ler bu akşam itibarıyla saat 19.30’da kapatılacağını duyurdu. 

 Mesai Saatleri Erkene Çekildi!

İstanbul Valiliği tarafından kamu mesai saatleri ile ilgili açıklama geldi.  

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre, İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde yoğunlaşacaktır. Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer, 15.30'da sona erecektir."

Otogarda Araç Çıkışları Durduruldu!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da tüm otogarlarda araç çıkışlarının durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya, “Kıymetli hemşerilerim, ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur” dedi.

Zincirleme Kaza!

İstanbul Arnavutköy'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, kayganlaşan yollarda çok sayıda zincirleme trafik kazası meydana geldi. . Beylikdüzü'nde E-5 yolu kapanırken İstanbul Valisi  Yerlikaya Trakya'dan İstanbul'a girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 30 aracın karıştığı belirtilen kaza meydana geldi. Yassıören mevkiinde meydana gelen kaza nedeniyle trafik durdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Trakya'dan İstanbul'a girişlerin durdurulduğunu belirtti. Vali Yerlikaya, "Kıymetli Sürücüler, İkinci bir duyuruya kadar; #Trakya istikametinden #İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur." ifadelerini kullandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü, “Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya’dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur" açıklamasında bulundu.

Motorkurye Yasağı!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentteki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooter'ların kullanılmayacağını bildirdi.

Yasağa karşın bazı işletmelerin hizmet vermeyi sürdürmesine karşın İstanbul Valisi Ali Yerlikaya  açıklamalarda bulundu:

''Az sayıdaki işletme sadece motokuryelerin değil hemşehrilerimizin de canını hiçe sayıyor. Yasağa rağmen motokurye çalıştıran iş yerlerini lütfen Telefon 112 Acil Çağrı Merkezine bildirin, gereken cezai işlemleri uygulayalım"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir